?>

Genç sunucunun ölümü basın camiasını yasa boğdu

Fatma kırmızı son yolculuğuna uğurlandı

İnsan - 9 ay önce

Şanlıurfa’da yerel bir televizyon kanalının haber müdürlüğü ve sunuculuğunu yapan genç kızın ölümü basın camiasını yasa boğdu.

Şanlıurfa’da uydu üzerinden yayın yapan Kanal Urfa Televizyonunun haber müdürü ve ana haber sunucu Fatma Kırmızı’ya (31), geçen ay ilik kanseri teşhisi konuldu. Gaziantep’te tedavi altına alınan Kırmızı, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Şanlıurfa’ya getirilen genç sunucunun cenazesi, doğup büyüdüğü Bozova ilçesine bağlı Kaçar Saluca kırsal Mahallesi’ne götürüldü. Buradaki cenaze namazına Kanal Urfa Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Toru, Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Reşat Uzun, Haliliye Belediyesi Basın Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, mesai arkadaşları, gazeteciler ve muhabirler katıldı. Namazın ardından genç sunucunun cenazesi mahalle mezarlığında defnedildi.

Cenazeye katılan Kanal Urfa Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, gözyaşlarına boğuldu. Bir gün öldüğünde haberini Fatma Kırmızı’nın yapmasını istediğini söyleyen Özer, “Allah rahmet eylesin, ne diyelim. En son Kurban Bayramında 2 günlük izni vardı. Yanına gittim. Gidip de gelmemek, gelip de görmemek var derdim kendisine. Hatta ben ölürsem haberimi sen yaparsın derdim. Ben nerden bilecektim ki bu gün Fatma’nın haberini ben yapacağım. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Çok değerli bir insan olduğunu söyleyen Kanal Urfa Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Toru, “Bundan yaklaşık 1 ay önce Fatma Kırmızı kardeşimiz elim bir hastalığa yakalandı. Maalesef bu mücadeleyi kaybetti. Bütün Urfa’nın başı sağ olsun. Rabbim mekanını cennet etsin. Gerçekten çok kıymetli bir insandı. İnşallah Allah rahmetiyle muamele eder. Tüm basın camiasının da başı sağ olsun” dedi.

Şanlıurfa’da uzun yıllar yerel ve ulusal basında görev yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Reşat Uzun, “Fatma Kırmızı kardeşimiz amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Genç yaşta gazetecilik mesleğine başlayıp haberciliğin her alanında kendini gösterip daha sonra da Kanal Urfa’da haber müdürlüğü, haber spikerliği yaptı. Başarılı, ekranların sevilen bir gazetecisiydi. Yakın tarihte bir hastalığa yakalandı ve maalesef dün kendisini kaybettik. Bu gün kendisini son yolculuğa uğurlamak için doğup büyüdüğü köye geldik. Basın camiasının başı sağ olsun. Fatma kardeşimizin de mekanı cennet olsun" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükbaş hayvanın doğumunu jandarma yaptırdı

23:03 - İnsan

Şehit annesine anlamlı ziyaret

19:10 - İnsan

Anneler Günü’nde en çok saksı çiçekleri talep görüyor

17:59 - İnsan

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

17:28 - İnsan

Antalya basınının acı günü

16:57 - İnsan

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş