?>

Gençler 4 günlük kampta esnaflığı ve sosyal sorumluluğu deneyimledi

KARTEPE'DE 16-18 YAŞ GRUBU GENÇLERE YÖNELİK DÜZENLENEN GENÇLİK VE GELİŞİM KAMPI'NIN İLK DÖNEMİ SONA ERDİ.

Genel - 2 saat önce

Kartepe’de 16-18 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen Gençlik ve Gelişim Kampı’nın ilk dönemi sona erdi. Gençlerin pazar esnaflığından çevre temizliğine, huzurevi ziyaretinden sanat atölyelerine kadar hayatın farklı alanlarını uygulamalı olarak deneyimlediği kamp, yaz boyunca yeni grupların katılımıyla devam edecek.

Kartepe Belediyesi tarafından "Hep Genç Kartepe" etkinlikleri kapsamında Genç Akademi bünyesinde düzenlenen kampa, 16-18 yaş grubundaki gençler katıldı. 4 gün süren programda gençler; eğitim, sosyal sorumluluk, kültür, sanat ve spor etkinliklerinde yer aldı.

Kamp süresince belediyenin hizmet birimlerini ziyaret ederek yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi alan katılımcılar, Kanalpark ve Eşme sahilinde çevre temizliği yaptı. Pazar alanında tezgah başına geçerek esnaflık deneyimi de yaşayan gençler, takım çalışması ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik pratikler gerçekleştirdi.

Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında huzurevi sakinlerini ziyaret eden gençler, daha sonra ilçenin tarihi ve turistik noktalarından Hikmetiye Camisi, Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi, Kartepe Teleferiği ve Kuzuyayla’yı gezdi.

Seramik atölyesinde üretim yapan katılımcılar; paintball, dart turnuvası, açık hava sineması ve müzik dinletisi gibi etkinliklerle kamp dönemini tamamladı. "Hayatın tam içinden bir deneyim alanı"

Kampın kapanış programında gençlerle bir araya gelerek "Genç Akademi Kamp Kazanım Sertifikaları"nı takdim eden Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, programın sadece bir eğlence aktivitesi olmadığını belirtti.

Kocaman, projenin hayatın gerçeklerinin harmanlandığı bir deneyim alanı olduğunu vurgulayarak, "Gençlerimizin hem sosyalleşmesini hem de üreterek, öğrenerek geleceğe hazırlanmasını önemsiyoruz. Hayatı tanıyan, sorumluluk alan ve kendine güvenen bireyler yetiştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Gelişim Kampı, yaz dönemi boyunca her dört günde bir farklı grupların katılımıyla devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Akın Coşkunlar'dan Kaymakam Kaya'ya Veda

2026-07-03 11:22 - Marmaris

MARMARİS'TE HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR!

2026-07-03 14:48 - Marmaris

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Şahin: "Bilirkişilik artık sektör haline gelmiş durumda"

12:49 - Genel

Tuzla’da asfalt seferberliği: Ana caddeler ve ara sokaklar yaz boyunca yenileniyor

12:37 - Genel

11 yıllık bekleyiş: Sırat on Fırat Projesi tamamlanmayı bekliyor

12:34 - Genel

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "ASELSAN ve ROKETSAN ile HİSAR-A ve HİSAR-O hava savunma sistemleri ilave seri üretim sözleşmelerini imza altına aldık"

12:17 - Genel

Aydın Büyükşehir’den Zeytin Dalı ve Turgut Özal Bulvarı’nda çalışma

12:17 - Genel

Günün Manşetleri

Şehit aileleri ve gazilerden aşure hayrı

16:13 - İnsan

Genç eczacıların mezuniyet sevinci

15:52 - Eğitim

Sıcak havalara karşı hayati uyarı

15:48 - Sağlık

Ticari araç, çıkmaz sokağa girdi bahçeye düşmesine ramak kaldı

15:44 - Asayiş

Erzurumspor FK’nın Süper Lig fikstürü belli oldu

15:35 - Spor