?>

Gençlik için yeni vizyon

Akademi üniversite sosyal inovasyon topluluğu tarafından halkevi gençlik merkezi'nde yeni dönem tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Genel - 3 ay önce

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, "Eleştirel düşünme, problem çözme, liderlik yeteneklerinin artışı, toplumsal değişimi yönlendirme gibi kavramlarla inovasyonu ön planda tutan bir gençlik yönetimini hedefliyoruz. Beyin çürümesini de ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın model ve ödüllü gençlik projesi "Kılavuz Gençlik" çatısı altında faaliyet gösteren Akademi Üniversite, gençlere çözüm odaklı yenilikçi fikirlerle yetkinlik kazandırmak amacıyla sosyal inovasyon çalışmaları düzenliyor. Bu kapsamda Akademi Üniversite Sosyal İnovasyon Topluluğu tarafından Halkevi Gençlik Merkezi’nde yeni dönem tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Lansman programına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Muradiye Ateş, şube müdürleri, sosyal inovasyon gönüllüleri ve misafirler katılım gösterdi.

Sosyal inovasyonun şehirlerde ve gençlerde önemli bir unsur olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Genel Sekreter Baraçlı, "Gençlerimiz kendilerini geleceğe taşıyan bir anlayışla çalışmalarına devam ediyor. İnovasyon esasen yenilik ve yeni düşünce kavramlarını ortaya koyma gayreti içerisinde faaliyetlerini yerine getirme anlayışıdır. Bizler bu anlayışla çalışmalarımızı devam ettirirken büyüklerimizi ve küçüklerimizi tanıma anlayışını da ortaya koymalıyız. Sadece insan odaklı değil, çevreyi de dikkate alan ve kaynakları verimli kullanan bir anlayışla inovasyonu ön planda tutmamız gerekiyor. Bu yüzden her yaşta üretebilecek bir anlayışa sahip olmalıyız" dedi. "Kocaeli’mizin hedefi 2041"

Türkiye’nin olduğu gibi Kocaeli’nin de hedeflerinin olduğunu belirten Dr. Baraçlı, "Kocaeli’mizin hedefi 2041. Bu hedefe ulaşırken yeni nesil, inovasyonu ön planda tutan, sosyal gelişimciliği de hedefleyen bir anlayışla çalışmalarını yerine getirmeli. Tabii ki önemli unsur dijital dönüşüm de göz ardı edilmemeli. Sosyal medyayı sadece sosyalleşmek adına değil, bilgi edinmek adına kullanmamız gerekiyor. Kölesi olmadan, onu yönetebilecek bir anlayışla çalışmalarımızı yerine getirmeliyiz. Eleştirel düşünme, problem çözme, liderlik yeteneklerinin artışı, toplumsal değişimi yönlendirme gibi kavramlarla inovasyonu ön planda tutan bir gençlik yönetimini hedefliyoruz. Beyin çürümesini de ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu anlamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız gençlerin tüm girişimlerine tam destek veriyor. Artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve sosyal medya kavramları günümüzde artık çok üst seviyelere erişti. Esiri olmadan onları yöneten bir anlayışla dijitalleşmeyi ön planda tutacağız" diye konuştu.

Geleceği değiştirecek çözüm odaklı yenilikçi fikirler üretme süreci olarak tasarlanan Sosyal İnovasyon Projesi sunumunun ardından Dr. Muradiye Ateş "Sosyal İnovasyon ve Gençlerin Potansiyeli" konulu söyleşi gerçekleştirdi. Sosyal inovasyonun son 20-30 yılda ortaya çıkmış bir kavram olduğunu belirten Ateş, "Sosyal inovatif faaliyetler aslında insanlık tarihi kadar eski. Kocaeli için sosyal inovasyon, insanların ihtiyacı olan sorunlara çözüm üretmektir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlara karşı ürettiği yenilikçi bir çözüm başka bir il için faydalı olamayabilir. Sosyal inovasyon çok yenilikçi bir yöntem fakat minik bir değişimden çok büyük etki oluşturan bir değişime kadar biz her şeyi sosyal inovasyon olarak algılayabiliriz. Küçük değişimleri aslında küçümsememek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Engelliler Haftası sebebiyle ışıklandırıldı

03:13 - Genel

15 Temmuz gazisi Musa İlhan: "Türkiye ayağındaki en büyük prangadan kurtulmuş oldu"

20:46 - Genel

Başkan Seçer: "İtfaiye teşkilatımızın 1 yıl içinde hiçbir eksiği kalmayacak"

18:18 - Genel

Liseli gençlerden kan bağışı rekoru

18:02 - Genel

Amasya’da ineklerin depreme yakalandığı anlar kamerada

17:57 - Genel

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş