?>

Gençlik programı BUÜ’de imzalandı

Bursa uludağ üniversitesi’nde (buü) eğitim gören toplam 1750 öğrencinin faydalanacağı işkur gençlik programı hayata geçiyor.

Genel - 3 ay önce

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) eğitim gören toplam 1750 öğrencinin faydalanacağı Gençlik Programı hayata geçiyor.

BUÜ yönetimi, öğrencilerin akademik gelişimini desteklerken onları iş hayatına hazırlayacak projelere de öncülük etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki hafta açıkladığı, üniversite öğrencilerinin yararlanacağı Ulusal İstihdam Stratejisi ve Gençlik Programı kapsamında hazırlanan projeye BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen imza attı.

Öğrencilerin aidiyet duygusu gelişecek

Sözleşmenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Programdan başlangıç olarak 1750 öğrencimiz yararlanacak. Bu gerçekten müthiş bir rakam. Bunu etkin bir şekilde kullanırsak öğrencilerimizin son derece lehine olduğu gibi çalışacakları birimlerimiz açısından da verimli olacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin aidiyet duygusunu ve gayretini de olumlu yönde etkileyeceği umudundayım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize ve birimlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

‘’Çalışmanın kıymetini anlayacaklar’’

Feyzullah Eren Türkmen ise, "Gençlik Programı, ülkemizde tam zamanlı bütün devlet üniversitelerimizde başladı veya başlayacak. Önümüzdeki yıl ülke genelinde 100.000 kişilik kontenjan tahsis edilecek. Esasında bu programı iş gücü piyasasına girmeden önce öğrencilerimizi bilgi, beceri, çalışma alışkanlıkları ve iş disiplini kazanmaları için yetiştiren bir demo program gibi düşünebiliriz. Gençler çalışarak, çalışmanın kıymetini anlayacak ve sonraki süreçte elde ettikleri becerileri işgücü piyasasında kullanma imkanı bulacak" dedi.

Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Üniversite ve yöneticilerinin yanı sıra akademik ve idari personel de katıldı. Etkinliğin sonunda uzmanlar tarafından programın içeriğine dair bilgi aktarıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Şeytan Deresi’nde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

21:14 - Genel

Beşiktaş Belediyesi’nden ‘çöp toplama’ açıklaması

20:49 - Genel

Tekirdağ’da Kakava ateşi yakıldı

19:29 - Genel

Kayseri’de dolu yağışı etkili oldu

19:07 - Genel

Bursa Emniyeti Tarihi Kent Koşusu için trafiğe kapatılacak yolları açıkladı

18:51 - Genel

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş