?>

Geyikler siteye girmişti, o anları anlattılar

Kocaeli'de yaralı bulunarak tedavisi yapılan ve doğaya salınan geyikler şehre indi. Sitede gezen geyikleri gören vatandaşlar hem mutlu olduklarını hem de şaşırdıklarını belirterek, "yeni yıla şans getireceği düşüncesindeyiz" dedi.

Gündem - 5 ay önce

Kocaeli’de yaralı bulunarak tedavisi yapılan ve doğaya salınan geyikler şehre indi. Sitede gezen geyikleri gören vatandaşlar hem mutlu olduklarını hem de şaşırdıklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bakıma muhtaç halde bulunan geyikleri Ormanya’da tedavi edip, üremelerini de sağlayıp yeniden doğaya bırakıyor. Proje kapsamında 10 kızıl geyik, Eylül ayında doğaya salındı. Ormanya’da insanlara alışan geyiklerin bazıları ise yeniden şehre indi. Kartepe ve Başiskele ilçesinde görülen geyikler, sık sık hem vatandaş kamerasına hem de güvenlik kamerasına yakalanıyor. Geyikler, zaman zaman yerleşim yerlerine gelerek yiyecek arıyor. Başiskele ilçesinde bir sitenin önüne gelen geyik, güvenliği atlatarak siteye daldı. O anlar güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Geyiklerin girdiği sitenin müdürü Abdullah Boz, "Cuma günü akşam geç saatlerde bir geyik sitemize geldi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Güvenlikteki arkadaşlar da şaşırdı. Geyikler büyük ilgi uyandırdı, mutluyuz. Umarım zarar görmez ve hayatına devam eder. Köseköy civarında da görüldüğü de söylenmişti, buraya kadar gelmiş olmaları ilginç. Geyiklerin zarar görmemesi için insanları bilinçlendirmek lazım. İnsanlar geyikleri sahipsiz sanıp sahiplenmek isteyebilir. Sokaklarımızda, sitelerimizde geyik görmek çok güzel. Geyikler insanlara zarar vermiyor. Bizim endişemiz geyiklerin insanlara zarar vermesinden ziyade, insanların geyiklere zarar vermesi. Burası yeşil bir alan, bu sebeple geyiklerin buraya geldiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. "Geyiklere alıştık"

Geyiğin sitelerinde tur attığını belirten Eyüp Koçal, "Geyik gececi arkadaşımızın vardiyasında girmiş. Önce karşı sitenin kapalı otoparkına girdi. Ardından araç giriş yerlerinden atlayarak içeri girdi. Geyik 8 dakika falan dolaştıktan sonra geri çıktı. Geyik daha önce Başiskele’nin diğer mahallelerinde de görülmüş. İnsanlar burada geyik görmeye alıştı" ifadelerini kullandı.

Berkay Kadayıf ise "Gece balkondan aşağı baktığımda geyik gördüm. Bunun üzerine hemen bahçeye indim. Hemen videoya almak istedim. Şaşkınlıkla izledim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

İlgili Haberler

Gaziantep’te sağanak ve dolu etkili oldu, şimşekler geceyi aydınlattı

23:53 - Gündem

Bayburt’ta kuvvetli rüzgar evlerin çatılarını uçurdu

23:02 - Gündem

Karabük’te sağanak ve dolu etkili oldu

22:04 - Gündem

Samsun’da ’kuvvetli yağış’ uyarısı

22:05 - Gündem

Yozgat’ta dolu yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü

21:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş