?>

Gezer Ayakkabı 160 bin çift çizme satışıyla Avrupa hedefini aştı

KÜRESEL PİYASALARDA YAŞANAN EKONOMİK DALGALANMALAR VE ARTAN ÜRETİM MALİYETLERİNE RAĞMEN GEZER AYAKKABI, ÜRETİM FAALİYETLERİNİ VE İHRACATINI SÜRDÜRDÜ. ŞİRKET, 160 BİN ÇİFT ÇİZME SATIŞIYLA AVRUPA HEDEFİNİ AŞTIĞINI AÇIKLADI.

Ekonomi - 3 ay önce

Küresel piyasalarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan üretim maliyetlerine rağmen Gezer Ayakkabı, üretim faaliyetlerini ve ihracatını sürdürdü. Şirket, 160 bin çift çizme satışıyla Avrupa hedefini aştığını açıkladı.

Avrupa’nın önde gelen çizme üreticileri arasında yer alan Gezer Ayakkabı, Avrupa pazarında 160 bin çiftin üzerinde satış gerçekleştirdiğini duyurdu. Böylece daha önce belirlenen 150 bin çiftlik satış hedefi aşılmış oldu. Ayakkabı sektöründe döviz kuru ve ticari belirsizliklerin etkili olduğu dönemde şirketin, üretimini veriye dayalı planlama ile sürdürdüğü belirtildi. Şirketin, 100 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiği ve 1.500’den fazla kişiye istihdam sağladığı kaydedildi.

Şirketin çizme üretimine ilişkin verileri şöyle açıklandı:

Yıllık üretim kapasitesi 3 milyon 200 bin çift ve yıllık satış miktarı 2 milyon 500 bin çift olurken, Avrupa pazarına yapılan satış 160 bin çiftin üzerinde gerçekleşti.

Yapılan açıklamaya göre, şirket bünyesinde çizme üretimi ayrı bir uzmanlık alanı olarak ele alınıyor. Bu ürün grubu için özel üretim hattı bulunuyor. Üretim tesisi çok sayıda kalıp ve makine ile destekleniyor, teknolojik yatırımlar sürüyor. Ürünler; endüstri, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi farklı kullanım alanlarına yönelik geliştiriliyor. Avrupa pazarındaki satışlarda ürünlerin uluslararası güvenlik standartlarına uygunluğu etkili oldu. Çelik burun ve çelik taban özellikli S4 ve S5 sınıfı modeller iş güvenliği açısından tercih ediliyor, ürünler kaymaz taban, aşınma direnci ve su geçirmezlik gibi özellikler taşıyor.

‘Sarı Çizme’ olarak bilinen ürün grubunun Türkiye’de marka ile özdeşleştiği vurgulanırken, şirketin ihracat faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Eskişehir’de sürücü kursu öğretmen ve personeli geleneksel iftar yemeğinde buluştu

2026-03-16 11:48 - Eğitim

GETOB Ormanı Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

2026-03-15 14:50 - Marmaris

Başıboş diye şikayet edilen köpekler bakımevine gönderildi

2026-03-15 14:55 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Adana’da mobilya atölyesinde yangın çıktı

2026-03-14 00:50 - Asayiş

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek depremzedelerle iftarda buluştu

2026-03-13 23:15 - Spor

Fenerbahçe, 67 yıl sonra Karagümrük’e mağlup oldu

2026-03-13 22:07 - Spor

Otomobil su kanalına düştü, sürücü yaralandı

2026-03-13 18:40 - Asayiş

İlgili Haberler

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

23:14 - Ekonomi

Manisa’da tarım denetimleri hız kesmiyor

22:49 - Ekonomi

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezinde sağanak yağışlar ekimi geciktirdi

22:09 - Ekonomi

ALTSO Başkanı Erdem: "İkamet kısıtlamalarının kaldırılması Alanya ekonomisine güç katacak"

20:06 - Ekonomi

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem