?>

GİBTÜ ile GTO Arasında mesleki eğitim iş birliği hayata geçirildi

GAZİANTEP İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (GİBTÜ) İLE GAZİANTEP TİCARET ODASI (GTO) ARASINDA, MESLEK YÜKSEKOKULLARININ NİTELİKLERİNİ GÜÇLENDİRMEYİ VE SEKTÖRLE DAHA GÜÇLÜ İŞ BİRLİKLERİ KURMAYI HEDEFLEYEN MESLEKİ EĞİTİM PROTOKOLÜ UYGULAMAYA ALINDI.

Eğitim - 2 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) arasında, meslek yüksekokullarının niteliklerini güçlendirmeyi ve sektörle daha güçlü iş birlikleri kurmayı hedefleyen mesleki eğitim protokolü uygulamaya alındı.

GİBTÜ, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğü iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek, nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım attı. Üniversitenin farklı sektörlerle gerçekleştirdiği ortak çalışmalar artarak devam ediyor.

Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi amaçlanıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan çerçeve protokol kapsamında hayata geçirilen iş birliğiyle, GİBTÜ bünyesindeki meslek yüksekokullarında sektör odaklı eğitim modelleri geliştirilecek. Öğrencilerin işletmelerde daha uzun süreli uygulamalı eğitim almaları sağlanırken, müfredatlar da sektör temsilcilerinin katkılarıyla güncellenerek iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilir hale getirilecek. Bu adım, meslek yüksekokullarının eğitim kalitesini artırmayı, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdama daha kolay geçiş yapmalarını ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesini amaçlıyor.

"Gaziantep’in üretim gücüne ve nitelikli iş gücü"

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, uygulamaya alınan protokolle mesleki eğitimin sahayla daha güçlü bağlar kuracağını vurgulayarak, "Bu adımla öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgiye değil, aynı zamanda uygulamalı becerilere de hakim olmalarını; mezun olduklarında doğrudan istihdama katkı sunmalarını hedefliyoruz. GTO ile yürüttüğümüz bu iş birliği, Gaziantep’in üretim gücüne ve nitelikli iş gücü potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

Ünlü şarkıcı Çelik, Amasya konserinde mahalle muhtarıyla sahnede oynadı

2025-10-30 00:49 - Magazin

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Bilecik’te sağanak yağışa rağmen binlerce kişi Madrigal konseriyle coştu

2025-10-29 23:23 - Magazin

Mehmet Çevik Bursa’da sahneyi yıktı geçti: "Benim sahnemde cadılara yer yok"

2025-11-02 12:48 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Cumhuriyet’in 102.yıl coşkusu Marmaris’te yaşanıyor 

2025-10-29 13:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Uluslararası öğrenciler için üniversite harçlarında indirim talebi

18:05 - Eğitim

NÖHÜ Biyoteknoloji Kulübü, Milli Teknoloji Kulüpler Birliği Platformu’na üye oldu

17:23 - Eğitim

BARÜ’nün 6 ön lisans programı akredite edildi

17:17 - Eğitim

Köyceğiz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri eğitimlerini arazide sürdürüyor

16:47 - Eğitim

Başiskele’de binlerce gence eğitim ve spor imkanı

16:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan