?>

Gıda eğitiminin ardından sıra denetimlere geldi

Gıda eğitiminin ardından sıra denetimlere geldi

Sağlık - 2 ay önce

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Haşimiye Meydanı ile Balıklıgöl çevresindeki esnaf ve vatandaşla buluşarak gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik düzenlenen eğitimlerin ardından denetimlerin başlayacağını belirtti.

Vali Hasan Şıldak, akşam saatlerinde gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik düzenlenen eğitimlerin ardından esnafı ziyaret ederek, kendilerine yol gösterici bir rehberlik faaliyeti olarak denetimlerin başlayacağını söyledi. Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının katkılarıyla düzenlenen eğitim çalışmalarının sona erdiğini hatırlatan Vali Şıldak, önümüzdeki süreçte denetim faaliyetlerinin başlayacağını belirtti.

Toplam 421 iş yeri sahibi ve bin 134 iş yeri çalışanı olmak üzere toplam bin 555 kişinin eğitimden faydalandığının altını çizen Vali Şıldak, amaçlarının işyerlerinde gıda ve işletme hijyenini arttırarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin şehirden memnun ayrılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın en önemli alışveriş merkezini oluşturan, şehrimize gelen ziyaretçilerin mutlaka gelip gördüğü, alışveriş yaptığı bir alan olan Balıklıgöl çevresi aynı zamanda Şanlıurfa’nın vitrinini oluşturuyor. Bu yüzden bu bölgedeki özellikle gıda üreten ve satan iş yerlerinin düzeltilmesi, daha iyi bir görünüm ve kaliteye kavuşturulması için eğitimlerin ardından denetlemelerimizi başlatıyoruz. İnşallah yapılacak çalışmaların ardından buraya gelen her ziyaretçi ve müşteri buradan memnun bir şekilde ayrılarak gittikleri yerlerde Urfa’mızı anlatacaklar ve şehrimize daha çok ziyaretçi gelecek. İki hafta süresince gerçekleştirilecek denetimlerde yaklaşımımız tamamıyla esnafımıza yardımcı olmak, destek olmak ve onlara rehberlik yapmak şeklinde olacak. Önce uyarıda bulunacağız sonra da onlardan gerekli düzenlemeleri yapmalarını, olması gereken kurallara uymalarını isteyeceğiz. Ama amacımız şehrimizin tam kalbinde bulunan bu işyerlerinin istenilen kalite ve standartlara yükseltilmesidir. Zira bu konuda hem Şanlıurfalı hemşerilerimizden hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerden çok fazla yakınma ve şikayet alıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Çanakkale’de gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-08-16 02:35 - Asayiş

Siirt’te sıcaktan bitkin düşen kediye güvenlik görevlisi can suyu oldu

2025-08-15 20:06 - Gündem

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

İlgili Haberler

2. Nilüfer Halk Sağlığı Günleri başladı

15:10 - Sağlık

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları anlatıldı

14:55 - Sağlık

Döşemealtı Devlet Hastanesi’nde Türkiye’de bir ilk: "Vefa Odası" hizmete açıldı

12:42 - Sağlık

Uzm. Dr. Arkaz: "Depresyon ve anksiyetenin önüne geçmek için ’toplum desteği’ önemli rol oynuyor"

12:18 - Sağlık

Elazığ’da fırın denetimleri

12:06 - Sağlık

Günün Manşetleri

20 bin balon gökyüzüyle buluşacak

17:04 - İnsan

Domuz avlarken babasını vuran oğula ev hapsi

16:38 - Asayiş

Güvenli olmayan gıdadan her yıl 420 bin insan ölüyor

14:57 - İnsan

Türkiye - Gürcistan maçının genel bilet satışları başladı

14:42 - Spor

Aranan uyuşturucu taciri JASAT tarafından yakalandı

13:38 - Asayiş