?>

Giresun’da elektrikli araç yangınlarına karşı eğitim ve tatbikat düzenlendi

Giresun belediyesi itfaiye müdürlüğü, elektrikli araçlarda meydana gelebilecek güvenlik risklerine karşı kapsamlı bir eğitim ve tatbikat düzenledi. Etkinlikte, elektrikli araçlarda yangın anında nasıl müdahale edileceği konusunda uygulamalı eğitim verildi, ardından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Eğitim - 1 yıl önce

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, elektrikli araçlarda meydana gelebilecek güvenlik risklerine karşı kapsamlı bir eğitim ve tatbikat düzenledi. Etkinlikte, elektrikli araçlarda yangın anında nasıl müdahale edileceği konusunda uygulamalı eğitim verildi, ardından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat, Giresun’da Aksu Mahallesi’ndeki festival alanında yapıldı. Eğitim ve tatbikata Trabzon, Ordu, Samsun, Çorum, Kırıkkale, Erzincan illerinin yanı sıra Giresun’un ilçe itfaiye teşkilatları, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi Sivil Savunma birimleri katıldı.

Tatbikat sırasında, hurda bir araç içerisine bataryalar ve yangına sebep olabilecek materyaller yerleştirildi. Benzin kullanılarak yakılan araç, bin 200 dereceye kadar ısındı. İlk müdahalede, yangın battaniyesiyle aracın üzeri örtülerek havayla teması kesildi ve yangının sıcaklığı 100 dereceye düşürüldü. Ardından battaniye kaldırılarak su ve köpükle soğutma işlemi gerçekleştirildi. Yangın battaniyesinin etkisi vurgulandı

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Kayhan, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, elektrikli araç yangınlarına nasıl müdahale edileceği konusunda önemli bir eğitim ve tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tatbikatta kullandığımız yangın battaniyesi, bin 200 derecedeki yangının sıcaklığını 60 dereceye kadar düşürerek etkin bir şekilde yangına müdahale etti" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Olcay Bal ise günümüzde elektrikli araçların artan kullanımına paralel olarak itfaiye teşkilatlarının teknolojiye entegre olmasının önemine dikkat çekti. Bal, "Elektrikli araçlarda oluşabilecek yangınlar için standart bir müdahale yöntemi bulunmuyor. Biz, bu konuda eğitim ve tatbikatlar düzenleyerek yangınlara daha etkin müdahale etmeyi amaçlıyoruz. Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün düzenlediği bu etkinlik çok değerli, Trabzon İtfaiyesi olarak biz de bu çalışmaya destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

İlgili Haberler

Kastamonu Üniversitesi’nin bitkisel içerikli dezenfektan patenti tescillendi

10:32 - Eğitim

Bayburt’ta avcılık eğitimleri tamamlandı

09:57 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nin kokusal peyzaj alanındaki projesi desteklenecek

09:45 - Eğitim

Erzincan’da eğitime bir gün ara verildi

09:39 - Eğitim

BŞEÜ’den uluslararası akademik iş birliği

09:32 - Eğitim

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan