?>

Glüten hastaları Mersin’de rahat nefes alıyor

Mersin büyükşehir belediyesi, glüten intoleransı ve çölyak hastalığı olan vatandaşlar için hayata geçirdiği 'glütensiz kafe & market' uygulamasıyla fark oluşturuyor.

Genel - 4 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, glüten intoleransı ve çölyak hastalığı olan vatandaşlar için hayata geçirdiği ’Glütensiz Kafe & Market’ uygulamasıyla fark oluşturuyor. Yaklaşık 8 ay önce Denizkızı Turizm A.Ş. bünyesinde hizmete giren işletme, glütensiz ürün arayanların yeni adresi haline geldi.

Yenişehir ilçesindeki Antika Pazarı yanında faaliyet gösteren kafe ve markette, glütensiz sıcak yemeklerden paketli ürünlere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor. Glüten hassasiyeti olan bireylerin dışarıda güvenle yemek yiyebileceği nadir alanlardan biri olan işletme, sadece bir alışveriş noktası değil, aynı zamanda sosyalleşme imkânı sunan bir buluşma alanı olarak da öne çıkıyor.

Kafede içli köfte, lahmacun, pizza, hamburger gibi birçok yiyecek glütensiz olarak hazırlanarak sıcak şekilde servis ediliyor. Market raflarında ise glütensiz un, makarna, tel şehriye, çikolata, kurabiye, tatlı ve atıştırmalıklar uygun fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılıyor. "Ürün yelpazemiz çok geniş"

İşletme Şube Müdürü Ceyhun Mavruk, Glütensiz Kafe & Market’te evde yemek yapmak isteyenler için gerekli tüm glütensiz ürünlerin bulunduğunu belirterek, "Şubemizde hem sıcak servis yapıyoruz hem de raflarımızda glütensiz gıda ürünlerine yer veriyoruz. Glüten problemi yaşayan vatandaşlarımız için bu alan bir nefes alma yeri oldu" dedi.

Aşçı Ceylan Yıldız ise Büyükşehir Belediyesinin projeye duyarlılıkla yaklaştığını belirterek, "Glütensiz ürünlerin çoğu dışarıda bulunamıyor. Biz burada lahmacun, pizza, hamburger gibi birçok ürünü glütensiz şekilde hazırlayıp vatandaşlarımıza sıcak olarak sunuyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar memnun

İstanbul’dan tatil için Mersin’e gelen ve 4 yıldır glüten hassasiyeti bulunan Nalan Yılmaz, "Burayı çok önerdiler. Her şey mevcut. Fiyatlar da İstanbul’a kıyasla çok uygun" dedi.

Glüten intoleransı olan Burcu Bozkurt ve çölyak hastası oğlu da artık Mersin’e gelirken yanlarında yiyecek taşımak zorunda kalmadıklarını ifade ederek, "Burada aradığımız her şeyi buluyoruz. Fiyatlar da piyasaya göre oldukça uygun" diye konuştu.

2 yıldır glüten intoleransı olan Deniz Koç da "Eskiden ürünleri internetten alıyordum. Şimdi buradan kolayca temin edebiliyorum. Hem merkezi konumu hem de uygun fiyatlarıyla çok faydalı bir hizmet" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE SICAKLIKLAR YÜKSELDİ SAHİLLER DOLDU TAŞTI

2025-07-19 11:16 - Ulusal

MİLAS KIRSALINDAKİ 80 MİLYONLUK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

2025-07-19 10:52 - Ulusal

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Dev gemi Bodrum’a ilk kez geldi

2025-07-17 16:01 - Turizm

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Eğlence mekanı çalışanlarının kadın turistleri darp ettiği iddiası

2025-07-13 11:04 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS' TE TATİLCİLER AKŞAM SAATLERİNDE DENİZE GİRİYOR

2025-07-15 21:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Nazilli’de doğan miniklere ilk hediye Nazilli Belediyesi’nden

09:05 - Genel

Bayburt’ta cirit nefes kesti: Atlar dostluk için dörtnala koştu

09:06 - Genel

Erzincan’da bedelli erler yemin etti

08:29 - Genel

Balıkesir’de 4.3 büyüklüğünde deprem

23:42 - Genel

Mudurnu’da şap nedeniyle 18 köy ve 4 mahalle karantinaya alındı

22:04 - Genel

Günün Manşetleri

17 yaşında ilk romanını yazdı

15:39 - İnsan

Çocukların oyun alanı tahrip edildi, zemin kaplamaları ateşe verildi

14:59 - Gündem

Posof’ta sonbaharla gelen güzellikler

14:50 - Gündem

Galatasaray’da Ajax maçının hazırlıkları devam etti

14:28 - Spor

Kız arkadaş kavgasında kurusıkı ile rastgele ateş etti

13:48 - Asayiş