?>

Gölbaşı Belediyesi’nden sivrisinek ve haşerelerle 12 ay kesintisiz mücadele

GÖLBAŞI BELEDİYESİ, SİVRİSİNEK VE HAŞERELERİ KIŞ AYLARINDA BAŞLATILAN KIŞLAK ÇALIŞMALARI VE BAHARDA YOĞUNLAŞTIRILAN LARVA MÜCADELESİYLE KAYNAĞINDA ÖNLÜYOR.

Gündem - 4 ay önce

Gölbaşı Belediyesi, sivrisinek ve haşereleri kış aylarında başlatılan kışlak çalışmaları ve baharda yoğunlaştırılan larva mücadelesiyle kaynağında önlüyor.

Gölbaşı Belediyesi, ilçe genelinde sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü çalışmaları yılın dört mevsimine yayarak sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında artış gösteren haşere sorununa karşı önleyici adımları kış döneminde başlatan ekipler, popülasyon oluşmadan kaynağında müdahale ederek etkili bir mücadele yürütüyor. Belediye ekipleri tarafından rögarlardan kapalı alanlara kadar geniş bir yelpazede sürdürülen ‘kışlak mücadelesi’ kapsamında haşerelerin üreme alanları kontrol altına alınıyor. Baharın gelmesiyle birlikte çalışmalar en kritik aşamalardan biri olan larva dönemine odaklandı. İlçe genelinde gerçekleştirilen saha taramalarında en küçük su birikintilerinde dahi ilaçlama ve kontrol çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yapılan ilaçlamalarda doğaya ve doğal yaşama zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor. Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında sokaklar, mahalleler ve parklar düzenli olarak kontrol edilerek, vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşamaları hedefleniyor. "En küçük su birikintisini dahi göz ardı etmiyoruz"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yürütülen çalışmaların sadece belirli dönemlerle sınırlı olmadığını belirterek, "Gölbaşı’mız hepimizin huzur içinde nefes aldığı, doğasıyla öne çıkan çok kıymetli bir yaşam alanı. Bu eşsiz tabiatın sunduğu huzuru korumak ve sürdürülebilir kılmak adına belediye olarak arka planda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Sivrisinek ve haşere ile mücadele, çoğu zaman sadece yaz aylarında gündeme gelen bir konu gibi görülse de bizler bu süreci yılın 12 ayına yayıyoruz. Çünkü biliyoruz ki asıl başarı, sorunu ortaya çıkmadan önlemektir. Kış aylarında başlattığımız kışlak mücadelesiyle haşerelerin üreme alanlarını daha oluşmadan kontrol altına alıyoruz. Rögarlar, kapalı alanlar ve potansiyel risk taşıyan tüm noktalar ekiplerimiz tarafından düzenli olarak denetleniyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ise çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak larva dönemine odaklanıyoruz. Bu süreç, mücadelenin en kritik aşamalarından biridir. Henüz uçkun hale gelmeden, yani çoğalmadan önce müdahale etmek, hem daha etkili hem de çevre açısından daha sağlıklı bir yöntemdir. Ekiplerimiz sahada büyük bir titizlikle çalışıyor. En küçük su birikintisini dahi göz ardı etmiyoruz. Çünkü çok küçük bir su kaynağı bile ciddi bir üreme alanına dönüşebiliyor. Bu bilinçle hareket ederek Gölbaşı’nın her noktasını düzenli olarak tarıyor, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırıyoruz. Amacımız, hemşehrilerimizin yaz aylarını daha huzurlu, daha sağlıklı ve daha konforlu geçirmelerini sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürecek, Gölbaşı’nı her anlamda daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeye devam edeceğiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat’ta otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

2026-04-01 10:28 - Asayiş

Uzm. Dr. Bekfilavioğlu mide ilacı kullanımına yönelik uyarılarda bulundu

2026-04-01 10:39 - Sağlık

Minikler kort tenisi müsabakaları sona erdi

2026-04-01 10:43 - Spor

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonunda 2 tutuklama

2026-04-01 10:28 - Asayiş

İzmir’de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi

2026-04-01 10:05 - Genel

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadele: 1 tutuklama

2026-04-01 10:34 - Asayiş

AOSB Futbol Turnuvası’nda ilk hafta tamamlandı

2026-04-01 10:17 - Spor

Türk Telekom 5G galasında yıldızlar geçidi

2026-03-31 14:16 - Magazin

Hair Fashion İstanbul saç tasarım dünyasını bir araya getirdi

2026-03-31 16:27 - Magazin

Serenad Bağcan ile ’Can Pazarı’

2026-03-30 14:23 - Magazin

İlgili Haberler

Edirne’de sağanak ve dolu yağışı: Yıldırım 30 koyunu telef etti, dolu çatılara zarar verdi

20:56 - Gündem

Kaymakamlık bahçesinde bulunan yılan doğaya bırakıldı

19:37 - Gündem

Cizre’de pamuk tarlalarına "Feromon Tuzaklı" koruma

18:37 - Gündem

Bakan Kurum, Adıyaman’da depremden sonra inşa edilen köy evlerini paylaştı

18:08 - Gündem

Edirne’de sağanak yağış yolları göle çevirdi

18:03 - Gündem

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan