?>

Gölün derinliklerindeki su alma hatları dalgıçlar ile temizleniyor

Saski, sıcakların artması ile birlikte su kalitesini korumaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Gölün 25 metre derinliğinde yer alan iki adet ana su alma hattında dalgıçlar ile temizlik çalışmaları başladı. Toplam 2 bin 500 metrelik hat doğal yollarla oluşan bitkilerden temizleniyor.

Gündem - 6 saat önce

SASKİ, sıcakların artması ile birlikte su kalitesini korumaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Gölün 25 metre derinliğinde yer alan iki adet ana su alma hattında dalgıçlar ile temizlik çalışmaları başladı. Toplam 2 bin 500 metrelik hat doğal yollarla oluşan bitkilerden temizleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), su kalitesinden ödün vermemek için gölün 25 metre derinliğinde yer alan iki adet ana su alma hattında temizlik çalışmalarını başlattı. 15 kişilik dalgıç ekibinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde toplam 2 bin 500 metrelik hattın sağlıklı yapısı koruma altına alınacak. Yaklaşık 1 ay boyunca devam edecek çalışmalar sonuçlandığında ise kaliteli içme suyunun tüm değerleri korunmuş olacak.

Kıyıdan yaklaşık olarak bir kilometre uzaklıktaki çalışmaları yerinde inceleyen SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, "Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte göl havzamızın ve içme su kalitemizin korunmasına yönelik çalışmalarımıza hız kazandırdık. 15 kişilik profesyonel dalgıç ekibi suyun derinliklerinde içme su alma hattımızın temizlik çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Türkiye’nin kaliteli, içilebilir ve en ucuz ikinci suyunun kalitesini korumak öncelikli görevimiz" dedi.

Turan açıklamasının devamında ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar, her fırsatta gölün şehrimiz için önemini vurguluyor. Biz de SASKİ olarak Sakarya’nın en önemli içme su kaynağı için tam anlamıyla mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde bizlere suyu bilinçli kullanarak, göl çevresi ve havzasını koruyarak destek olabilirsiniz. Bu gölün her damlası geleceğin en kıymetli mirası. Biz hem halkımızın sağlığı hem de Sapanca Gölü’nün ömrü için gölden sürekli örnekler alarak, içme suyunun parametrelerini anbean takip ederek çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

Yenipazar Koyunlar’da çalışmalar devam ediyor

2025-06-27 09:44 - Gündem

CHP'den AK Parti'ye "Boş Salon" Eleştirisi

2025-06-30 10:10 - Gündem

ORTAKENT YAHŞİ YALISI'NDA KALPLERİ ISITAN ÖRDEK DOSTLUĞU

2025-06-26 21:58 - İnsan

Düğün konvoyundan atılan meşale yangın çıkardı

2025-06-29 00:59 - Asayiş

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

İlgili Haberler

Kıyıya vuran yunus elbirliğiyle denize salındı

22:05 - Gündem

Eğirdir’de elma üreticilerinin su sıkıntısı

21:52 - Gündem

Sinop açıklarında çok sayıda hortum

21:37 - Gündem

Siirt yığınlı tüneli ve bağlantı yollarında çalışmalar sürüyor

21:22 - Gündem

Karabük Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi açılıyor

19:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Boy Uzatma Ameliyatıyla 10 Santimetreye Kadar Uzama İmkanı

10:29 - Sağlık

Yangından Etkilenen Hayvanlara Yardım Eli

10:27 - İnsan

Ayçiçeği Tarlaları Doğal Düğün Stüdyosu Oldu

09:56 - İnsan

Ayçiçeği Tarlalarına Çekirge İstilası

09:44 - Gündem

Scootera binen çocuğun üzerinden otomobil geçti

09:33 - Asayiş