?>

Göztepe’nin Avrupa zaferine Başkan Tugay da eşlik etti

SUTOPUNDA KULÜPLER DÜZEYİNDE İLK KEZ BİR AVRUPA ŞAMPİYONASI ORGANİZASYONUNA EV SAHİPLİĞİ YAPAN İZMİR'DE, AVRUPA KADINLAR SUTOPU ŞAMPİYONASI CHALLENGER KUPASI 2. TUR ELEME MAÇLARI HEYECANI YAŞANIYOR.

Spor - 3 ay önce

Sutopunda kulüpler düzeyinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmir’de, Avrupa Kadınlar Sutopu Şampiyonası Challenger Kupası 2. tur eleme maçları heyecanı yaşanıyor. Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen müsabakada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile güç birliği yapan Göztepe Kadın Sutopu Takımı, Sirens ASC’ye karşı 27-16 galip geldi. Müsabakayı izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, genç sporcuların yapılacak yeni tesisler, yatırımlar ve altyapı çalışmalarıyla birçok branşta uluslararası arenada büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

Avrupa Kadınlar Sutopu Şampiyonası Challenger Kupası 2. tur eleme maçları, Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu’nda başladı. Tribünlerin halka açık olduğu, ücretsiz izlenebilen müsabakalar 8 Mart’a kadar devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde şehre iki kez Avrupa şampiyonluğu gururu yaşatan başarılı sporcuların yer aldığı Göztepe Kadın Sutopu Takımı ile Malta’dan Sirens ASC karşılaştı. Sutopu branşında kulüpler düzeyinde ilk defa Avrupa Şampiyonası maçları İzmir’de yapılırken, karşılaşmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici ile birlikte izledi. Göztepe Kadın Sutopu Takımı, Sirens ASC’ye karşı 27-16 galip geldi. "İlham olacaklar"

Maçı değerlendiren Başkan Tugay, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Göztepe güçlerini birleştirdi ve ortaya bu güzel takım çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın su topu takımı, Türkiye’de Avrupa şampiyonluğu olan takımlardan biri. Bugün de inanılmaz güzel bir sonuç elde ettiler. Başa baş gidecek gibi görünen bir maçta 11 sayı farkla yendiler. Kulüpler düzeyinde ilk defa Avrupa Şampiyonası maçları İzmir’de düzenleniyor. Bu güzel havuzda böyle başarılı gençlerimizle, kadın sporcularımızla bu tabloya şahitlik etmek bizim için gurur. Ben İzmir’e sporu çok yakıştırıyorum, sanatı çok yakıştırıyorum. Gençlerimizin çok daha büyük başarılara imza atacağını biliyorum, buna inanıyorum. Kızlarımız böyle başarılar elde ettikçe başka çocuklara da ilham olacaklar" ifadelerini kullandı. Tugay, "Yeni yapacağımız tesislerle, yeni yatırımlarla, altyapı çalışmalarıyla birçok branşta uluslararası arenada büyük başarılara imza atacaklar. Bu güzel tabloyu oluşturan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. "Spor Kenti İzmir"

"Spor Kenti İzmir" hedefi doğrultusunda İzmir’den olimpiyatlara sporcu yetiştirmek üzere yoğun çalışmalar yürütülürken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü ve Göztepe Spor Kulübü, şampiyonanın İzmir’de oynanması için çalışmalar yürüttü. Organizasyon, İzmirliler tarafından da ilgiyle takip edildi. Avrupa Kadınlar Sutopu Şampiyonası Challenger Kupası 2. tur eleme maçlarına Türkiye’den Göztepe Kadın Su Topu Takımı, Dalton Koleji Spor Kulübü ve Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü, Malta’dan Sirens ASC, Hırvatistan’dan VK Jadran Split ve İngiltere’den London Otter katılıyor. Yarışma günleri ve saatleri

İlk gün müsabakalarının ardından 6 Mart Cuma günü saat 17.30’da Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü ile Sirens ASC, 19.00’da VK Jadran Split ile Dalton Koleji Spor Kulübü, 20.30’da Göztepe Kadın Sutopu Takımı ile London Otter karşılaşacak. 7 Mart Cumartesi günü saat 09.30’da London Otter- Sirens ASC, 11.15’te Göztepe-Dalton Koleji, 13.00’te Nevşehir Belediyesi-VK Jadran Split, 17.30’da Dalton Koleji- Sirens ASC, 19.00’da Göztepe-VK Jadran Split, 20.30’da Nevşehir Belediyesi-London Otter karşı karşıya gelecek. 8 Mart Pazar günü ise saat 10.00’da ise Sirens ASC ile VK Jadran Split, 11.30’da London Otter ile Dalton Koleji Spor Kulübü, 13.00’te Göztepe Kadın Sutopu Takımı ile Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü arasında maçlar yapılacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Marmaris Emlakçılar Derneği’nden “Sahte İlan Uyarısı “

2026-02-27 10:56 - Marmaris

İlgili Haberler

Fenerbahçe seride 2-0 öne geçti

22:10 - Spor

A Milli Futbol Takımı, ABD’de

21:19 - Spor

Hakan Safi: "Suarez’i, seçildiğimiz takdirde gelecek sezon Fenerbahçe formasıyla izleyeceğiz"

21:31 - Spor

Göztepe, Armstrong’u resmen açıkladı

21:27 - Spor

Manisa BŞB’den 90 milyonluk spor hamlesi

21:06 - Spor

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem