?>

GSO ev sahipliğinde "Kurumsallaşma, Dönüşüm ve İhracat Eğitimi" düzenlendi

GAZİANTEP SANAYİ ODASI (GSO) EV SAHİPLİĞİNDE VE INNOVATİON FOR DEVELOPMENT (I4D) TEKNİK DESTEĞİYLE "İŞLETMELERDE KURUMSALLAŞMA, DÖNÜŞÜM VE İHRACAT EĞİTİMİ" DÜZENLENDİ.

Ekonomi - 3 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde ve Innovation for Development (I4D) teknik desteğiyle "İşletmelerde Kurumsallaşma, Dönüşüm ve İhracat Eğitimi" düzenlendi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yürütülen, "Türkiye’de Deprem Sonrası KOBİ’lerin Yeniden Yapılanmasına Destek Programı" kapsamında düzenlenen eğitim programı işletmelerin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, yönetim süreçlerinin daha sistematik ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması, krizlere karşı dayanıklılıklarının artırılması, değişen ekonomik şartlara uyum kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ihracat yetkinliklerinin artırılması hedefiyle gerçekleştirildi.

EBRD KOBİ Finansmanı ve Kalkınma Grubu Kıdemli Proje Uzmanı Dilek Küçükoğlu, EBRD’nin depremin hemen sonrasında bölgenin yeniden yapılanmasını ve ekonomik toparlanmasını desteklemek amacıyla yaklaşık 1,5 milyar avroluk bir finansman paketi mobilize ettiğini belirtti. Küçükoğlu, bu kapsamda finansmanın yanı sıra KOBİ’lerin dayanıklılığını ve sürdürülebilirliğini güçlendirmeye yönelik eğitim ve seminer programlarının da yürütüldüğünü ifade etti.

Eğitim kapsamında alanında uzman isimler tarafından detaylı sunumların yapıldığı programda, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma, Kuşak Geçişi ve Sürdürülebilir Yönetim" başlığında, aile şirketlerinde yönetim yapılarının güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Dr. Begüm Şahin, "İşletmelerde Kurumsal Dayanıklılık ve Kriz Yönetimi" başlığı altında kurumsal risk yönetimi ve sürdürülebilirlik konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardı. "Dijital ve Yeşil Dönüşüm Odaklı İş Modelleri" başlığı altında bir sunum yapan Dr. Fatih Balcı da rekabet gücünü artıran yeni nesil iş modellerine dikkat çekti.

GSO Genel Sekreter Yardımcısı M. Sermest Çapan ise yaptığı sunumda, firmalara yönelik dış pazar çalışmaları ve sunulan destek mekanizmalarının altını çizerek, "İhracat Yönetimi, Pazar İstihbaratı ve Destek Mekanizmaları" başlığında firmaların uluslararası pazarlara açılım süreçlerine ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Program kapsamında ayrıca katılımcılar, firmalarının mevcut durumunu analiz edebilecekleri "İşletme Dayanıklılık, Dönüşüm ve İhracata Hazırlık Hızlı Değerlendirme Aracı" üzerinden güçlü ve gelişime açık yönlerini değerlendirme ve kendi stratejik yol haritalarını oluşturma imkânı elde etti.

Eğitim programı, katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

İlgili Haberler

Manisa’da tarım denetimleri hız kesmiyor

22:49 - Ekonomi

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezinde sağanak yağışlar ekimi geciktirdi

22:09 - Ekonomi

ALTSO Başkanı Erdem: "İkamet kısıtlamalarının kaldırılması Alanya ekonomisine güç katacak"

20:06 - Ekonomi

Tanoğlu: "Nefes Kredisi, KOBİ’lere can suyu olacak"

20:09 - Ekonomi

Güllük’te yeni su faturaları vatandaşlara ulaştı

19:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem