?>

GSO Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep sanayi odası (gso) mart ayı meclis toplantısı, meclis başkanı adil sani konukoğlu başkanlığında, yönetim kurulu başkanı adnan ünverdi, meclis ve meslek komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Ekonomi - 10 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, GSO tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, yürütülen çalışmalar, güncel ekonomik gelişmeler ile meclis üyelerinin iş dünyasına yönelik talep ve beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Meclis toplantısının açılış konuşmasına tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek başlayan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Ülkemiz ve dünya ekonomisinin zorlu süreçlerden geçtiği bir dönemde, sanayiciler olarak bizler üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracat yapmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Ancak küresel dalgalanmalar, ekonomik belirsizlikler ve bölgesel gelişmeler sanayimizi doğrudan etkiliyor. Ekonomimizin temel taşı olan sanayi sektörümüzü güçlendirecek adımlarla yolumuza devam etmek, buna bağlı olarak istihdamı koruyarak ve ihracatta yeni pazarlara açılarak Gaziantep’in üretim gücünü daha da yukarı taşımak durumundayız’’ dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’ de meclis toplantısındaki konuşmasına, Merkez Bankası’nın üçüncü kez politika faizinde indirime gittiğini ve şubat ayında 250 baz puanlık indirimle politika faizinin yüzde 42,5’e düşürüldüğünü dile getirerek, "Bankacılık sektörü faiz indirimlerini mevduat faizlerine hemen yansıttığı gibi indirimlerin ticari kredilere de hemen yansımasını bekliyoruz. Daralan piyasa şartlarına üreten kesimin zorluklarını her platformda dile getiriyoruz. Enflasyonla hep birlikte mücadele ettiğimiz bu süreçte, reel faizin de bir an önce makul seviyelere çekilerek sanayicinin de nefes alması sağlanmalıdır. Bu doğrultuda, dünyada yeni denklemlerin konuşulduğu bir döngüde pazarlarımızı kaybetmeden üretimi güçlendirecek ve firmalarımızı daha rekabetçi kılacak şartlarının oluşturulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Enflasyonun çok gerisinde kalan döviz kurunda biraz da olsa hareketlilik başladığını belirten Adnan Ünverdi, "Özellikle Euro’da yaşanan artışlar ihracatçılarımıza olumlu yansıyacaktır. Ekonomi yönetimi kontrollü geçiş için sıkılaştırmayı sürdürürken, faiz ve döviz kurundaki göstergeler ülkemiz ekonomisinde yeni bir dönemece yaklaşıldığını gösteriyor. Beklentimiz o ki en kısa zamanda bir rahatlama süreci başlar, üreten kesimin eli rahatlar, ekonomide normalleşme sağlanarak sanayicinin elini güçlendirecek ve yatırım iştahını artıracak adımlar kısa sürede atılır’’ ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in ekonomik verilerine de değinen Ünverdi, ‘’Gaziantep’ten şubat ayında 803 milyon 790 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Yapılan ihracatta tekstil ürünleri yüzde 36,5 ile birinci sırada, tarımsal sanayi ve hububat ürünleri yüzde 34,5 ile ikinci sırada, kimya ve plastik ürünleri ile yüzde 12 ile üçüncü sırada yer almaktadır’’ şeklinde konuştu.

Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat da Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’de yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

Özpolat, yürütülen çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgiler paylaşarak, "OSB’mizde, 1. bölgenin yol çalışmalarının tamamı bitti. İlave genişleme alanında bulunan 132 bin metrekare yüzölçümlü parselin bedeli ödenerek tapusu alındı ve harita, imar ve proje çalışmaları başlatıldı. İlave alanda geriye kalan 673 bin metrekare alanın da alım süreci devam etmektedir. Ayakkabı OSB, Cumhurbaşkanlığı yatırım programına dahil edilmiştir" diye konuştu.

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Alvaro Morata, bu sezonki 3. golünü attı

2025-03-14 22:39 - Spor

Müzik ve klarnet tutkusuyla hayata bağlandı

2025-03-12 12:42 - Magazin

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Sabiha Gökçen’e yolcu taşıma işi Bursaspor’a verilsin teklifi

17:23 - Ekonomi

Öğrenci iş birliği kulübünden ETSO’ya ziyaret

17:11 - Ekonomi

İzmir gevreği yeni fiyatıyla tezgahta

16:48 - Ekonomi

DAHİ Mersin Projesi Türkiye’ye örnek oluyor

16:21 - Ekonomi

Antalya Büyükşehir’den çiftçilere 6 yılda 403 milyon TL’lik elektrik desteği

14:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan