?>

GTB, gıda sektörünü küresel pazarlara taşıyor

Gaziantep ticaret borsası (gtb), kentin gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarının uluslararası rekabette daha güçlü bir konuma ulaşmaları ve ihracat kapasitelerini artırmaları amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Ekonomi - 2 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), kentin gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarının uluslararası rekabette daha güçlü bir konuma ulaşmaları ve ihracat kapasitelerini artırmaları amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından, 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar ve bu karara dayanılarak yayımlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Proje Desteğine İlişkin Genelge kapsamında hazırlanan "Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Sektörü 3. UR-GE Projesi", 22 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla Bakanlık tarafından onaylanarak resmen başladı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, üç yıl sürecek çalışmanın Gaziantep’in dış ticaret kapasitesini nitelikli biçimde artırmayı, firmalar arası iş birliğini güçlendirmeyi ve bölgeyi gıda sektöründe küresel ölçekte daha görünür hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Projeye dahil olan firmaların ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri gibi çeşitli desteklerden faydalanacağını anlatan Akıncı, "36 ay sürecek projemizle, katılımcı firmalarımıza yüzde 75 oranında kamu desteği sağlanacak" dedi.

GTB koordinasyonunda yürütülecek projeyle, firmaların ihracat yolculuklarında birlikte büyüme vizyonuyla hareket edeceğini aktaran Akıncı, "Üyelerimizin küresel pazarlarda sürdürülebilir başarı elde etmeleri için onları sadece bugünün değil, geleceğin ticaret şartlarına da hazırlıyoruz. Proje aynı zamanda, dijitalleşme ve çevresel sürdürülebilirliği birlikte ele alan ‘ikiz dönüşüm’ yaklaşımıyla firmalarımızın dijital altyapılarını geliştirmelerini ve yeşil üretim uygulamalarına geçişlerini de teşvik edecek" şeklinde konuştu.

Projeye dahil olan firmaların her birinin ihracat potansiyeli, kurumsal kapasitesi ve hedef pazarlara yönelik stratejik beklentilerinin titizlikle ele alınacağını kaydeden Akıncı, "Bu analizler doğrultusunda firmalarımızın en fazla faydayı sağlayabileceği yol haritası oluşturulacak. Eğitim ve danışmanlık faaliyetleriyle birlikte firmalarımızın rekabet gücü artacak, uluslararası pazarlara erişimleri kolaylaşacak. Amacımız, firmalarımızı sadece ihracatçı yapmak değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve katma değerli ihracat yapan bir yapıya kavuşturmak" diye konuştu.

İlk etapta 30 firmanın proje dahilinde yer aldığını vurgulayan Akıncı, amaçlarının Gaziantep’in üretim gücünü ve girişimci ruhunu, bu projeyle uluslararası vitrine daha güçlü bir şekilde taşımak olduğunu sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Tatlıses’in eski eşi Ayşegül Yıldız’dan yangın bölgesine destek

2025-07-29 01:15 - Magazin

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

İlgili Haberler

Gürgentepe’de doğalgaz ateşi yandı

17:44 - Ekonomi

Demirci halıları Çin ve Amerika pazarına girdi

15:59 - Ekonomi

Türkiye’nin en büyük ‘Tarım Teknokenti’ Antalya’da hayata geçiyor

15:22 - Ekonomi

Türk Telekom Bulut Bilişim Kampı’nın beşinci dönemi için başvurular başladı

14:40 - Ekonomi

OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Renault’nun Bursa üssünde üretim hattını inceledi

14:41 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ormanda ayı saldırısına uğradı, tedavi altına alındı

17:05 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

17:04 - Asayiş

Eski Eşini Öldürdükten Sonra Polise Teslim Oldu

14:20 - Asayiş

"Türkiye’de 7,5 milyondan fazla boş daire var"

14:17 - Genel

Ali Koç: "İyi bir transfer sezonu geçirdik"

13:23 - Spor