?>

Güçlü Aile Akademisi’nin ilk konuğu Prof. Dr. Erol Göka oldu

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN “2025 AİLE YILI” ÇERÇEVESİNDE TOPLUMUN TEMEL YAPI TAŞI OLAN AİLE KURUMUNU GÜÇLENDİRMEK VE TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTIRMAK AMACIYLA DÜZENLENEN ‘GÜÇLÜ AİLE AKADEMİSİ: AİLE KONFERANSI SERİSİNİ’ İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRDİ. PSİKİYATRİST PROF. DR. EROL GÖKA’NIN KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI KONFERANSTA VATANDAŞLAR MERAK ETTİĞİ SORULARI SORMA FIRSATI BULDU.

Genel - 3 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından "2025 Aile Yılı" çerçevesinde toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunu güçlendirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen ‘Güçlü Aile Akademisi: Aile Konferansı Serisini’ ilk oturumu gerçekleştirdi. Psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta vatandaşlar merak ettiği soruları sorma fırsatı buldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "2025 Aile Yılı" çerçevesinde toplumsal farkındalığı artırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve alanında uzman isimlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen "Güçlü Aile Akademisi: Aile Konferans Serisi" başladı. Her ay birbirinden değerli uzman isimlerin vatandaşlarla buluşacağı konferanslarda, aile yapısını güçlendirmek katılımcılara önemli bilgiler aktarılacak. Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezinde (SGM) yoğun katılımla gerçekleşirken, konferansa konuşmacı olarak Psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka katıldı.

Konferansta konuşan Psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka, "Aile toplumun temelidir. Toplumun en küçük birimidir. İnsan, insan olmayı ailede öğrenir. İnsan, toplum kültürünü ailede öğrenir. Aile, yeni nesillerin topluma yararlı işler yapmasını öğretir. Gençlerimize daha net ve anlamlı şeyler söyleyelim ki ailenin önemini anlasınlar. Tarih boyunca aile içinde neler olmuş diye baktığımızda birçok şey görüyoruz. Birçok aile yapısı var. Her toplum kendine göre aile biçimi geliştirmiş. Biz aile yılı diye hepsini mi savunuyoruz. Ya da savunduğumuz çekirdek aile mi? Bu açıdan baktığımızda ve tarih boyunca aile dedikten sonra değişmeyen tek şey mahremiyet biçimidir. Mahremiyet ilk olarak ailede öğretiliyor. Aileyi var eden en temel özelliklerde bile riskler var artık. Hafızamızın almasında güçlük çektiğimiz konular akademi de konuşuluyor. Ben bunu çok kıymetli buluyorum" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

TEMAD ŞUBESİ’NDEN ASTSUBAY HAKLARI İÇİN EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI

2025-10-04 15:14 - Genel

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali başladı

2025-10-03 12:36 - Magazin

Melek Mosso 2 yıllık eşinden ayrıldı

2025-10-03 10:45 - Magazin

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

MARMARİS’TEN ANTALYA’YA TOHUM DESTEĞİ

2025-10-03 13:31 - Marmaris

İlgili Haberler

Almanya yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girdi

03:27 - Genel

Suriyeliler Emevi Meydanı’nda 2026’ya coşkuyla girdi

03:36 - Genel

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Katil İsrail, zulmüne son vermeli"

03:13 - Genel

Bursalılar yeni yıla havai fişeklerle girdi

02:27 - Genel

Havran protokolü yılbaşında güvenlik güçlerini ve hastaları yalnız bırakmadı

02:33 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan