?>

Gümüşhane’de kapanan köy yollarında kar mesaisi aralıksız sürüyor

GÜMÜŞHANE’DE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI SONRASI KAPANAN KÖY YOLLARINDA İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİNİN ÇALIŞMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR.

Gündem - 5 ay önce

Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.

Gümüşhane’de geçen Pazartesi günü gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan köy yollarında ekipler gece gündüz demeden yol açma çalışması yapıyor. Kar kalınlığının yer yer 70 santimetreye ulaştığı bölgelerde köylere ulaşmak için çalışan İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yol kalmayana kadar çalışmalarını devam ettirecek.

Merkeze bağlı Süngübayır, Ardıç, Akhisar ve Sarıçiçek köylerinde yürütülen çalışmalarda vatandaşlar, yolun kapalı olduğu süre boyunca hem İl Özel İdaresi hem de İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ve herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını dile getirdi. Kent merkezine bağlı 89 köyde 8 ekip ve 16 personelle yürütülen karla mücadele çalışmaları, tüm köy yollarının ulaşıma açılmasıyla tamamlanacak. "Devletimiz bizi mağdur etmedi"

Köy yollarının kapalı olduğu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşamadıklarını ifade eden Sarıçiçek Köyü Muhtarı Metin Gündüz, "İki gündür yoğun bir esinti ve tipiyle beraber bir kar yağışı yaşadık. Ancak sağ olsunlar Özel İdare ekiplerimiz ve Jandarma Komutanlığımızla sürekli irtibat halindeydik. Yollarımız açıldı. Buradan emeği geçen başta valimize, İl Özel İdaremize ve Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizi mağdur etmediler, biz de onlarla sürekli irtibat halindeydik. Merkeze 45 kilometre uzaklıkta bir köyüz fakat ekiplerle irtibat halinde olduğumuzdan herhangi bir sorun yaşamadık. Sıkıntılı bir durumda her türlü desteği veriyorlar. Köyümüz genellikle hayvancılıkla uğraşıyor, 20 kişiye yakın bir hanemiz var hem kendilerinin hem de hayvanlarının ihtiyaçları oluyor. Bundan dolayı ister istemez ekipleri görünce mutlu oluyoruz" dedi.

Süngübayır Köyü Muhtarı Bayram Kağıt ise yaptığı açıklamada "Tüm yurtta etkili olduğu gibi ilimizde de kar yağışı etkili oldu. Köy yollarımız yaklaşık 2 gün kapalı kaldı ama buna binaen İl Özel İdaremiz ve valimiz, devletimiz yolumuzu açtı, ekipler yoğun çalıştı hepsine teşekkür ediyoruz. Herhangi bir zorluk yaşamadık İl Jandarma Komutanlığı ile zaten sürekli irtibat halindeyiz herhangi bir eksiğimiz olmadı" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

Denizlili ünlü besteciden yürekleri ısıtacak yeni şarkı

2026-01-10 08:26 - Magazin

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Aydın Büyükşehir’den Söke’ye altyapı yatırımı

17:25 - Gündem

Duyarlı vatandaş piknik alanındaki çöpleri elleriyle topladı

17:02 - Gündem

Bursa Büyükşehir’den Hüdavendigar’da dere temizliği

16:54 - Gündem

Başkan Çavuşoğlu iki büyük yatırımı yerinde inceledi

16:50 - Gündem

Bodrum’da 2 bin metrekare hayalet ağ temizlendi, binlerce yavru balık doğaya bırakıldı

16:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem