?>

Gümüşhane’nin zirvesinde doğa ve spor buluştu

Gümüşhane'nin “ışıkla suyun buluştuğu zirvesi” olarak bilinen ve 20'den fazla buzul gölüne ev sahipliği yapan artabel gölleri tabiat parkında bulunan küçük göl’de kano etkinliği yapıldı.

Spor - 3 ay önce

Gümüşhane’nin "ışıkla suyun buluştuğu zirve" olarak bilinen ve 20’den fazla buzul gölüne ev sahipliği yapan Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda bulunan Küçük Göl’de kano etkinliği yapıldı.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu Gümüşhane İl Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte antrenör ve temsilciler Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyünden yolun bittiği noktadan Küçük Göl’e kadar olan 3 kilometrelik mesafede kanoyu ellerinde taşıdı.

Doğa ile sporu bütünleştiren etkinlik, spor kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalık oluşturmak ve bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla organize edilirken etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli 3 antrenör ile Herkes İçin Spor (HİS) İl Temsilcisi Osman Yılmazer katıldı.

Yamaçlarından buz gibi akan suları, gürül gürül çağlayan dereleri, şelaleleri ve 20’yi aşkın buzul gölüyle adeta bir yeryüzü cenneti olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin en büyüleyici dağ manzaralarından birine sahip olan "yüksek zirvelerin cenneti" ve "Gümüşhane’nin çatısı" gibi unvanlarla da anılan Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda göle ulaşan ekip adı küçük olmasına rağmen tabiat parkındaki en büyük göl olan 2 bin 720 metre rakımdaki Küçük Göl’de bol bol kano sporu yaptı.

Yalçın dorukların çevrelediği buzul gölleri, endemik bitki ve canlı türleri, zengin flora ve faunasıyla özellikle yaz aylarında doğa tutkunlarını cezbeden Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte heyet daha sonra yine aynı mesafede kanoyu ellerinde taşıyarak başlangıç noktasına geri dönerek etkinliği sonlandırdı.

Etkinliğe katılan Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu İl Temsilcisi Osman Yılmazer, "Doğal güzellikleri spora entegre ederek gençlere hem çevre bilinci hem de spor alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mücahit Atalay’a, organizasyona katkı sağlayan Torul Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze, antrenörlerimize ve o zorlu şartlarda kanoları göle kadar ellerinde taşıyan herkese teşekkür ederim. Kanoları göle indirdiğimizde ve bu güzel manzaranın içinde kendimizi bulduğumuzda tüm yorgunluğumuza değdi" dedi. Yılmazer, etkinliğe destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay’a, organizasyona katkı sağlayan Torul Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne, antrenörlere teşekkür etti.

Gençlik Spor İl Müdürlüğünde görevli yüzme antrenörü Mehmet Sefa Ekincioğlu ise "Artabel Gölleri’nde kano etkinliğimizi gerçekleştirdik. Gümüşhane Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilciliği olarak bize destek oldular. Etkinliğimiz çok güzel geçti. Etkinliğe başlarken kanolarımızla birlikte bu rakımdaki bir bölgeye çıkmakta zorlandık, çok yorulduk ancak bu manzarayı görünce tüm yorgunluğumuzu attık ve buna değdi" ifadelerini kullandı.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi dokusuyla da ön plana çıkıyor. Osmanlı-Rus Harbi döneminden kalma şehit mezarları, siperler, savaş yolları ve karargah yıkıntıları gibi tarihi kalıntılar barındırması tabiat parkını sadece bir doğa harikası olmaktan çıkarıp, geçmişin izlerini taşıyan derin anlamlı bir destinasyon haline getiriyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'daki Yangında Milyonlarca Arı Telef Oldu

2025-08-04 09:51 - Ekonomi

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Başkan Başdeğirmen, başarılı sporcuları ödüllendirdi

17:50 - Spor

Alanyaspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

17:48 - Spor

Sivasspor, Manisa maçına hazır

17:13 - Spor

Galatasaray, Kocaelispor maçının hazırlıklarına başladı

17:01 - Spor

ASKİ Spor Kulübü, dünya şampiyonu sporcular için kutlama pastası kesti

16:38 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, Roman mevkidaşı ile görüştü

14:23 - Siyaset

Türk Telekom geleceğin şehirlerini 5G ile inşa edecek

13:36 - Ekonomi

FETÖ operasyonunda biri kamu görevlisi 2 kişi yakalandı

13:33 - Asayiş

Gastronominin profesyonelleriyle buluştu

13:30 - Genel

Oltayla yakalanan deniz levreği 9 bin liraya satıldı

13:19 - Ekonomi