?>

Güney Kore’den Bursa’ya eğitimde kardeşlik köprüsü

Güney kore’nin hwaseong kentinde bulunan ısol temel eğitim okulu’nun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri, kardeş okul programı kapsamında bursa il millî eğitim müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Eğitim - 5 ay önce

Güney Kore’nin Hwaseong kentinde bulunan Isol Temel Eğitim Okulu’nun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri, kardeş okul programı kapsamında Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde Özel Bursa Arena Mehmet Orçan Ortaokulu ile Isol Temel Eğitim Okulu arasında uluslararası kardeş okul iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle iki okul arasında eğitsel, kültürel ve sosyal alanlarda karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi amaçlandı. İmza törenine İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş, İl Eğitim Müfettişleri Başkanı Yavuz Bayar, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Bülent Altıntaş, imzalanan bu protokolün yalnızca iki okul arasında değil, aynı zamanda Türkiye ve Güney Kore’nin gençleri arasında da kalıcı dostlukların kurulmasına vesile olacağını ifade etti.

Mesleki eğitimde Güney Kore modeli ilham veriyor

Altıntaş konuşmasında, Güney Kore’nin özellikle teknoloji temelli mesleki eğitim uygulamalarıyla dikkat çektiğini belirterek, bu tür uluslararası iş birliklerinin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla örtüştüğünü vurguladı. Altıntaş, bu protokol sayesinde eğitimde dijitalleşme, yazılım, robotik ve STEM alanlarında ortak projelerin geliştirilmesine zemin hazırlanacağını belirtti.

Isol Temel Eğitim Okulu Müdürü Kim Myung-Sook ise yaptığı konuşmada, eğitimde kültürler arası anlayış, empati ve birlikte üretme becerilerinin önemine dikkat çekti. Myung-Sook, bu protokolün, özellikle mesleki eğitim alanında yapılacak daha kapsamlı iş birliklerinin ilk adımı olduğunu ifade etti.

Protokol kapsamında iki okul arasında yazılım, robotik, tasarım ve STEM tabanlı uygulamalarda karşılıklı deneyim paylaşımı yapılması, proje tabanlı üretim çalışmaları, sanal atölye uygulamaları ile eTwinning ve Erasmus+ gibi uluslararası projelerde ortak çalışmalar yürütülmesi hedeflenmektedir.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Bakan Memişoğlu’nun ziyaret ettiği Kader Dereli, Yoğun Bakıma Servisi’ne alındı

2025-07-24 16:00 - Sağlık

Tatlıses’in eski eşi Ayşegül Yıldız’dan yangın bölgesine destek

2025-07-29 01:15 - Magazin

İlgili Haberler

Siirt’te okullar yarım gün tatil edildi

12:07 - Eğitim

ÜAK Yönetim Kurulu Toplantısı, ODÜ ev sahipliğinde gerçekleşti

12:08 - Eğitim

HUB Antalya Girişimcilik Merkezi’nden girişimciliğe tam destek

11:46 - Eğitim

GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

11:33 - Eğitim

Bayburt’ta öğrencilere ’Okuma Halkaları Projesi’ ile kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor

11:31 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık