?>

Gürsu’ya butik hayvanat bahçesi

Gürsu belediyesi’nin yaklaşık 80 dönüm arazi üzerinde ilçe halkının hizmetine sunduğu mesire orman park, binlerce vatandaşın akınına uğruyor. Parka kısa mesafe uzaklıkta bulunan gürsu hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi’ne ve sosyal tesislere gelen yoğun ilgi üzerine, gürsu’da yepyeni bir proje daha şekillendi.

Genel - 5 ay önce

Gürsu Belediyesi’nin yaklaşık 80 dönüm arazi üzerinde ilçe halkının hizmetine sunduğu Mesire Orman Park, binlerce vatandaşın akınına uğruyor. Parka kısa mesafe uzaklıkta bulunan Gürsu Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ve sosyal tesislere gelen yoğun ilgi üzerine, Gürsu’da yepyeni bir proje daha şekillendi.

Mesire Orman Park’ın içinde butik bir hayvanat bahçesi oluşturma projesi üzerine çalışan Gürsu Belediyesi, vatandaşların ve özellikle çocuklu ailelerin geldiklerinde ilgilerini çekecek, çocuklara hayvan sevgisi aşılayacak Butik Hayvanat Bahçesi projesinde sona geldi. Gürsu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri butik bahçeye birbirinden sevimli keçiler getirdi.

Tesis içerisinde herkesin dikkatini çeken birbirinden özel kuşlar da yer alıyor. Gümüş, hatuni elmas, kırmızı altuni, mavi ve farklı türdeki tavus kuşları muhteşem görüntüleri ile tesis açılmadan vatandaşların dikkatlerini çekmeye başladı. Kuş kısmında ayrıca muhabbet kuşları, kanaryalar, keklik kuşları, ispinoz, orman tavuğu civcivi, hint bülbülü, sevda papağanı, sultan papağanı, Kaliforniya bıldırcını, gümüş ve kafkas türlerinde de sülünler yer alıyor.

Açılış için gün planladıklarını söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Tesisimizi butik ama güzel bir şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Hali hazırda zebra, makak maymunu, ala geyik, deve kuşu gibi türleri de buraya getirmek için ilgili kurumlarla görüşüyor, iletişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Bodrum Açıklarında 25 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-06-07 11:26 - Asayiş

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

Muğla Yatağan'da Kayıp 4 Yaşındaki Eylül Kaplan Sağ Bulundu

2025-06-03 16:56 - Asayiş

İlgili Haberler

Depreme canlı yayında yakalandı, panik anları kendi kamerasına yansıdı

01:54 - Genel

Depreme okey oynarken yakalandılar

00:24 - Genel

Bursa’da hissedilen depreme Bursa Valiliği’nden açıklama

00:22 - Genel

Ağrı’da Cumhuriyet’in 102. yılına özel spor şöleni

23:54 - Genel

Balıkesir’deki deprem Manisa’da da hissedildi, vatandaşlar sokaklara döküldü

23:58 - Genel

Günün Manşetleri

El freni çekilmeyen araç eczaneye girdi

16:02 - Asayiş

Pompalı tüfekle 2 kişiyi yaralayanlar adliyeye sevk edildi

15:47 - Asayiş

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı

15:07 - Spor

Milli hücumbotunun ilk bloğu kızağa alındı

15:02 - Genel

Kanlar içinde bulunan emekli polis kurtarılamadı

14:56 - Asayiş