?>

Güzellik uzmanından kadınlara yaz önerileri

Bursa estetik sektörü çalışanları derneği (besder) başkanı nurdan demirci, kışın kullanılan kremlerin yazın kesinlikle cilde sürülmemesini, gece yatarken makyajın temizlenmesi ve her görülen ürünün kullanılmaması gerektiğini söyledi.

İnsan - 2 ay önce

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER) Başkanı Nurdan Demirci, kışın kullanılan kremlerin yazın kesinlikle cilde sürülmemesini, gece yatarken makyajın temizlenmesi ve her görülen ürünün kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Demirci, 2018’de kurulan derneklerinin 500 üyeye sahip olduğunu belirterek, üyelerinin gelişimi için zaman zaman ücretsiz eğitim ve seminerler düzenlediklerini anlattı.

Üyelerinin bir kısmının güzellik salonu sahibi bir bölümünün de sektörde çalışan, mesleki olarak güzellik uzmanı sıfatı taşıyan kişilerden oluştuğunu dile getiren Demirci, "İlçelerde de güzellik salonlar ve üyelerimiz mevcut. Bursa’da 570 güzellik salonu ve bin uzman bulunuyor. 2025 yılının ilk eğitim seminerini yaptık. Diksiyon, hukuki haklar, satış, pazarlama teknikleri ve sektör yeniliklerinin eğitimleri veriliyor" dedi.

Kadınların zaten hep güzel olduğunu, güzellik uzmanlarının da bu güzelliği taçlandırdığını anlatan Demirci, şöyle konuştu:

"Sektör büyümeye çok açık. Sektör için nitelikli eleman da yetiştiriyoruz. Her kadın cildinin pırıl pırıl olmasını, ojesinin, rujunun iyi olmasını istiyor. Kadınlar, uzmanlar dışında kimseye itibar etmesin. Eczane kanalları ve nitelikli kurumlar dışında ürün almasınlar. Sahte ürünler de çok var piyasada. Bunlarla kendinize, cildinize zarar da verebilirsiniz. Her mevsim kullanılmayan ürünler de mevcut. Sosyal medyada meşhur oldu diye bir ürünü alıp sizin kışın döneminde kullanılan ürünü yazın kullanmanız cildinizde yanıklara lekelere yol açabilir. Sosyal medyada gördüğünüz her ürünü uzmana danışmadan kulanmayın." Kırsal kesimden de talep giderek artıyor

Alım gücü arttıkça talebin ve tüketimin arttığına dikkati çeken Demirci, "Her kadın ulaşabilmek istiyor. Kırsaldan da talepler giderek artıyor. Kırsalı merkezi fark etmiyor her kadın güzel görünmek istiyor. Aylık 500 lira ayırarak da kişisel bakım yapabilirsiniz ya da yanına bol sıfırlar ekleyerek de yapabilirsiniz" dedi.

Cildi ve güzelliği korumanın diç fırçalamak gibi olduğunu vurgulayan Demirci, şunları söyledi:

"Yazın güneş kremi kullanın, yüzünüzü temizlemeden makyajı temizlemeden yatmayın. Kişinin cildini tanıması gerekiyor. Bir uzmanın fikri alınması gerekiyor. Buna göre ürün seçimi yapılmalı. Aksi halde büyük hasarlar verebilir. İyi yapacağım derken büyük hasarlarla zarar görebilirsiniz. Kış döneminde sosya medyada retinol ve C vitamini kullanımı yaygınlaştı, çok da talep gördü alındı ve tüketildi. İnanılmaz tanıtımlar yapıldı bu ürünlere. Retinol ve C vitamini yaz aylarında kulanılması doğru değil. Cildimize beklenmedik zararlar verebilir, lekeler, yanıklar oluşturabilir."

"Cildimizde istemiyorsak, cildimizin yaşlanmasını istemiyorsak güneş kremi kullanmalı ve 2 saatte bir yenilemeliyiz" diyen Demirci, "Cilt uyurken kendini yeniler. Gece bakımınıza uygun bir süreci yönetirseniz daha iyi olabilir aksi halde gün içindeki havadaki toz, ezgoz ve bakterilerin yapıştığı makyajla uyursanız çok iyi olmaz. Kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Denizde makaj yapmak tüketici için çok zorlu bir süreç. Bunun için kalıcı makyaj uygulamaları var. Sahilde makyaj yenilemek kadın için gereğinden fazla emek harcatıyor" ifadesini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Marmaris Depremi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

2025-06-03 03:45 - Asayiş

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

MR Cihazı Tartışmasına AK Parti'den Açıklama

2025-06-02 16:47 - Gündem

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Milas-Ören Yolu ve Çevre Sorunları TBMM Gündeminde

2025-06-04 15:38 - Gündem

5.8 şiddetindeki deprem otelin havuzunu böyle etkiledi

2025-06-03 10:25 - Asayiş

AKİB Genel Başkanı Hızar: "Kayseri’ye yatırım için geliyoruz"

2025-06-06 14:22 - Genel

Muğla Yatağan'da Kayıp 4 Yaşındaki Eylül Kaplan Sağ Bulundu

2025-06-03 16:56 - Asayiş

Erhan Adem: "Dosyaların İçi Boş, Suç ve Delil Yok"

2025-05-31 15:04 - Marmaris

İlgili Haberler

Aracı yanan sürücünün yardımına vatandaşlar koştu

18:06 - İnsan

Orman yangınında köyün bir mahallesi yok oldu

17:38 - İnsan

Yangın şehitleri başkana sarılıp ayran ikram etmişler

17:41 - İnsan

BEUN denizcilik alanında güçlü iş birliğini sürdürüyor

17:25 - İnsan

Şehitkamil’den 20 bin aileye fatura desteği

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

AKINCI TİHA Destekli Narkotik Operasyonu

13:13 - Asayiş

Genç yüreklerden alevlerle savaşanlara vefa örneği

14:24 - İnsan

Sahte basın kartlarına dikkat!

14:17 - Asayiş

21 Günlük Bebek ATT'nin Telefonda Yönlendirmesiyle Hayata Döndü

14:10 - Sağlık

58 Yaşındaki Adam Evinin Önünde Ölü Bulundu

14:05 - Asayiş