?>

HABAŞ tankeri yangını davasında karar: 9 sanığa hapis cezası

LPG TANKERİ YANGINI (ARŞİV)

Asayiş - 2 ay önce

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2017 yılında 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı LPG tankeri yangınına ilişkin davada 9 sanık hapis cezasına çarptırıldı, 2 sanık beraat etti.

Olay, 29 Nisan 2017’de Körfez ilçesi Tütünçiftlik açıklarında meydana geldi. HABAŞ’a ait LPG tankeri, yükünü tesislerdeki platforma boşaltmaya başladı. İddiaya göre, boşaltma işleminden iki gün sonra artık ve platforma basılamayan gazlar denize boşaltıldı. Serdar-2 servis botu da tankların temizliği için gemiye malzeme bırakmaya gitti. Serdar-2 servis botundaki temizlik malzemelerinin LPG tanker gemisine yüklendiği sırada deniz yüzeyinde oluşan gazın patlaması neticesinde servis botu tamamen yandı. LPG tankerinin bir kısmı da yandı. Gaz patlaması sebebiyle çıkan yangında işçi Nail Demirci hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. "Sorumlular cezalandırılsın"

Davanın 28. celsesi, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Salonda başka suçtan tutuklu bulunan Suat İspirli, taraf avukatları ve Nail Demirci’nin abisi Hasan Demirci hazır bulunurken, diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Hasan Demirci, sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Sanık Suat İspirli ise "Olayda kusurum yoktur. Beraatimi isterim, mağduriyetime sebebiyet veren kişilerin cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Hapis ve meslekten men

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan asli kusurlu kabul edilen sanıklar Erdinç Gülen, Murat Pulat ve Yavuz Pehlivanoğlu’nun ayrı ayrı 4 yıl 6 ay 5 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Bu sanıkların ayrıca 1 yıl 6 ay süreyle gemicilik ve denizcilik mesleğini icra etmeleri yasaklandı. Olayda tali kusurlu bulunan Suat İspirli’ye ise 2 yıl 10 ay 5 gün hapis ile 1 yıl meslekten men cezası verildi.

Birleşen dosya kapsamında yargılanan sanıklar Fikriye Filiz Başaran Haseki, Mehmet Naim Kılıçoğlu, Erol Başaran Altıntuğ, Mehmet Rüştü Başaran ve Murat Elbaşı da asli kusurlu bulunarak ayrı ayrı 4 yıl 10 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu sanıklara 1 yıl 9 ay meslekten men cezası uygulandı.

Davada yargılanan Cihat Turgut ve Yüksel Ham’ın beraatine karar verilirken, süreç içerisinde hayatını kaybeden Kemal Ham’ın dosyası düşürüldü.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Hayvan Sevgi Bahçesi Kalıcı Çözüm Bekliyor

2026-05-16 12:57 - Marmaris

19 MAYIS COŞKUSU GENÇLERLE YAŞANACAK

2026-05-18 09:00 - Resmi İlanlar

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

Aksaz’da temsili askerlik töreni duygusal anlara sahne oldu

2026-05-15 20:21 - Marmaris

MUĞLA'DA DALTONLAR ÇETESİNE JANDARMA'DAN DEV OPERASYON

2026-05-16 11:08 - Asayiş

Karaman’da "Dilimizin Renkleri" konseri

2026-05-16 10:26 - Magazin

Bu görüntüler Marmaris’e yakışıyor mu?

2026-05-14 16:52 - Marmaris

İlgili Haberler

40 göçmen yakalandı; 2 gözaltı

20:12 - Asayiş

Oylat Şelalesi’nde düşen kadın, ekiplerin zorlu çalışmasıyla kurtarıldı

19:38 - Asayiş

Kayıp vatandaş tabutun içinde bulundu

19:27 - Asayiş

Sosyal medya paylaşımları ele verdi, drift atan sürücülere toplam 280 bin lira ceza kesildi

19:27 - Asayiş

Gaziantep’te makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

19:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan