?>

Hacılar’da yaz spor okulları coşkuyla açıldı

HACILAR BELEDİYESİ İLE GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN YAZ SPOR OKULLARI, DÜZENLENEN TÖRENLE KAPILARINI AÇTI. VOLEYBOL, TENİS, GELENEKSEL OKÇULUK, YÜZME, FUTSAL, TAEKWONDO VE JİMNASTİK OLMAK ÜZERE 7 FARKLI BRANŞTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK EĞİTİMLERE İLK ETAPTA 500'ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRIRKEN, YAZ BOYUNCA BU SAYININ BİNLERİ AŞMASI HEDEFLENİYOR.

Genel - 1 saat önce

Hacılar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Voleybol, tenis, geleneksel okçuluk, yüzme, futsal, taekwondo ve jimnastik olmak üzere 7 farklı branşta gerçekleştirilecek eğitimlere ilk etapta 500’ün üzerinde öğrenci kayıt yaptırırken, yaz boyunca bu sayının binleri aşması hedefleniyor.

Hacılar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Hacılar Kaymakamı Cüneyt Caner, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe protokolü, antrenörler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Yaz Spor Okulları’na gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, 500’ün üzerinde öğrencinin kayıt yaptırmasının önemli bir başarı olduğunu söyledi. Kabakcı, çocukların sporla buluşmasına katkı sağlayan Hacılar Kaymakamlığı, Hacılar Belediyesi ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ise Yaz Spor Okulları’nın ilçede artık gelenek haline geldiğini belirterek, gençlerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkı sunan projeleri önemsediklerini ifade etti.

Yaz Spor Okulları’nın her yıl daha da büyüdüğünü vurgulayan Başkan Özdoğan; "Şu an itibarıyla 7 branşta 500 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Ancak hedefimiz yaz boyunca binlerce gencimizi sporla buluşturmak. Hacılar, futboldan kayağa, dağcılıktan birçok farklı branşa kadar sporun aktif şekilde yaşandığı bir ilçe konumunda bulunuyor. Bu alanda elde edilen başarılar da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Sporun yalnızca fiziksel gelişim sağlamadığını dile getiren Başkan Özdoğan, çocukların disiplinli, ahlaklı ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesinde sporun önemli rol üstlendiğini kaydetti.

Başkan Özdoğan, özellikle yaz tatilinde çocukların dijital ekranlardan uzaklaşarak sporla vakit geçirmelerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Bizler çocuklarımızın sadece spor yapmasını değil; ahlaklı, disiplinli, değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerini de önemsiyoruz. Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarken aynı zamanda onların sosyal gelişimine de katkı sağlıyor. Özellikle yaz tatilinde çocuklarımızı tablet, telefon ve bilgisayar başında geçirmek yerine sporla buluşturabilmek bizim için büyük bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

Başkan Bilal Özdoğan ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda Bağlar bölgesinden Yaz Spor Okulları’nın ders saatlerine uygun otobüs seferlerinin başlatıldığını belirterek, öğrencilerin ulaşımı konusunda önemli bir kolaylık sağlandığını söyledi.

Hacılar Kaymakamı Cüneyt Caner de sporun çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimindeki önemine dikkat çekerek, erken yaşta sporla tanışan bireylerin daha disiplinli, özgüvenli ve sağlıklı yetiştiğini söyledi. Caner, ailelere çocuklarını sportif faaliyetlere yönlendirmeleri çağrısında bulundu.

Açılış programında kursiyer öğrenciler tarafından hazırlanan jimnastik ve taekwondo gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonunda Başkan Bilal Özdoğan, öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi ve yaz boyunca devam edecek eğitimlerin hayırlı olmasını diledi.

Hacılar’da her yıl artan katılımla düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın, çocukların yaz tatilini sporla değerlendirmelerine ve yeteneklerini keşfetmelerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum’da zincirleme kaza: 2 yaralı

2026-06-26 02:14 - Asayiş

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

2026-06-28 11:58 - İnsan

Topuk Yaylası’nda sarı-lacivert coşku: Fenerbahçe’yi 20 bin taraftar yalnız bırakmadı

2026-06-28 20:21 - Spor

ARAÇ İÇİ TÜTÜN KULLANIMINA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-06-27 13:30 - Marmaris

Marmaris Ticaret Odası Türkiye-AB Zirvesinde

2026-06-27 09:56 - Marmaris

Manisa’da pop müziği rüzgarı esti

2026-06-26 09:10 - Magazin

Öğretmen Müzik Akademisinde coşkulu final

2026-06-25 11:53 - Magazin

Muğla dünya kentleriyle aynı konseyde

2026-06-25 09:53 - Gündem

A Milli Futbol Takımı’nda 7 değişiklik

2026-06-26 05:07 - Spor

Marmaris’te İZDES heyetinden saha incelemesi

2026-06-24 19:06 - Marmaris

İlgili Haberler

İncirliova Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi vatandaşlara hasta yatağı desteği

17:45 - Genel

Başkan Gençay’dan 8 bin kişilik aşure ikramı

17:44 - Genel

Ataşehir’de güvenlik görevlilerinden kuryeye saldırı: O anlar kask kamerasında

17:16 - Genel

İznik’te 5 bir kişilik aşure ikramı

17:22 - Genel

Nilüfer’in olgun gençlerinden yıl sonu sergisi

17:23 - Genel

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Salih Uçan ile yollarını ayırdı

13:27 - Spor

Bakan Yumaklı : "Tüm zamanların rekorunu kırıyoruz"

13:06 - Siyaset

Aşırı sıcaklar sağlığı tehdit ediyor

12:34 - Sağlık

Şehit polisin emaneti Eylül Asel yüzmede gururlandırdı

11:56 - İnsan

Patlayan boru kamyoneti dere içinde mahsur bıraktı

11:51 - Asayiş