?>

Hakim Pınar Demir Yılmazel, 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet’in en büyük hayalini gerçekleştirdi

?mam hatip orta okulu 7. Sınıf öğrencisi hafız ahmet küçük, en büyük hayali olan lalapaşa camiinde hatim okuma arzusunu hakim yılmazel vasıtasıyla gerçekleştirdi.

İnsan - 5 ay önce

İmam Hatip Orta Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet Küçük, en büyük hayali olan Lalapaşa Camiinde Hatim okuma arzusunu Hakim Yılmazel vasıtasıyla gerçekleştirdi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı bir İmam Hatip Orta Okulu’na devam eden ve bu arada okuldan arta kalan zamanlarında Kur’an kursunda hafızlık eğitimi alan Ahmet Küçük, en büyük hayalinin hafız olarak Lalapaşa Camii’nde bir ay boyunca cemaate hatim okumak olduğunu söyledi.

Hafız Ahmet, bu hayalinin başlangıç noktasına yönelik sorumuzu; "Yaklaşık iki yıl önce sabah namazı için babam ile Lalapaşa Camiine geldik. Namazdan sonra babama ben de bu camide Kur’an okuyabilir miyim diye sordum. Babam da hafız ol, gel sen de oku dedi. Bunun üzerine gittiğim Kur’an kursunda sürekli çalışarak bir yılda hafızlık eğitimimi tamamladım" diye cevapladı.

"Hafız olduktan sonra artık hayalimi gerçekleştirmek istiyordum" diye konuşan Hafız Ahmet Küçük, bu yüzden de çocuklara ve gençlere verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren Hakim Pınar Demir Yılmazel‘e başvurduğunu belirtti. Hafız Ahmet Küçük, "Sma hastası çocuklara yardım kampanyaları düzenleyen, ihtiyaçlı ailelere ve çocuklara yardımlar yapan, gençlere destek olan, yardım talebinde bulunan tüm vatandaşların yardımına koşan Pınar Hakime ulaşarak ona da bu hayalimi gerçekleştirmek istediğimi ilettim. Pınar Hakim de benim bu hayalime kayıtsız kalmadı ve hemen il müftümüz Rüstem Can bey ile görüştü" dedi.

Öte yandan 7.sınıf öğrencisi Hafız Ahmet Küçük’ün hayalinin gerçekleşmesine vesile olan Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hakim Pınar Demir Yılmazel ise, "Ahmet’in yaşıtları bilgisayar başından kalkmazken, Ahmet’in bu Kur’an okuma sevdasına kayıtsız kalamazdım" dedi ve şöyle devam etti: "Bu çocuğumuz ailesi ile birlikte bana ulaştı ve en büyük hayalinin hafız olarak Lalapaşa Camiinde bir ay süre ile cemaat karşısında hatim okumak olduğunu söyledi. Onun yaşıtları bilgisayar, cep telefonu, televizyon ve tablet ile bütün günlerini boşa geçirirken bu evladımızın hafızlığa gönül vermesi beni çok duygulandırdı. Tabii ki bu evladımızın hayaline 4 çocuklu bir anne olarak ben de duyarsız kalamazdım. Adli tatilde olmama rağmen il Müftümüz, Rüstem Can Hocamıza ulaştım ve çocuğumuzun arzusunu ilettim. İl müftümüz de sağ olsunlar, öğrencimiz Ahmet ile görüşüp kendisinin Kur’an okumasını dinleyerek Camii ortamında cemaat karşısında hafızlık ilmine uygun kriterleri sağlayıp sağlamadığını yakından dinleyip değerlendirdikten sonra gerekli onayı verdiklerini açıkladı. Benim kapım bu anlamda tüm vatandaşlarımıza açıktır. Kapımıza gelen hiçbir vatandaşımızı dinlemeden asla geri göndermem. Hele ki söz konusu bir çocuğun hayali ise buna kesinlikle kayıtsız kalmam mümkün değil. Müftümüzün desteği ile bu evladımızın hayalinin gerçekleşmesinden dolayı da çok mutluyum. Buradan gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Zorluklarla karşılaşsalar da asla hayallerinden vazgeçmesinler."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'teki Meslek Okulları Gündemde

2025-07-29 11:42 - Marmaris

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Bodrum Sahilinde Gizemli Kan Tüpü Bulundu

2025-07-29 14:51 - ÇEVRE

Muğla’da Vektörle Mücadele Aralıksız Sürüyor

2025-07-31 15:11 - ÇEVRE

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Rumen şarkıcı Otilia düğünde sahne aldı

2025-07-28 21:40 - Magazin

Marmaris açıklarında 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2025-08-02 11:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Bozgeyik: "Basın mensuplarının emekleri her türlü takdiri hak ediyor"

12:58 - İnsan

’Ailece Camide Buluşuruz’ etkinliği düzenlendi

12:48 - İnsan

Uzman Veteriner Hekim Tuğçe Kara: "Tüyü var üşümez inancı yanlış"

12:30 - İnsan

HAK-İŞ İl Başkanı Aküzüm, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

12:32 - İnsan

Bozüyük Metristepe Arama Kurtarma Derneği AFAD tarafından akredite edildi

12:27 - İnsan

Günün Manşetleri

Galatasaray - Fenerbahçe finalinin VAR’ı Ömer Faruk Turtay oldu

12:08 - Spor

Ders saatinde öğrencileri evine götüren öğretmene adli kontrol

11:43 - Asayiş

Uzmanından kadınlara hayati hatırlatma

11:42 - Genel

Fenerbahçe’de Bonzie Colson sakatlandı

11:32 - Spor

Beze emdirilmiş uyuşturucu madde ele geçirildi: 4 gözaltı

10:21 - Asayiş