?>

Hakkari’deki Ava Ore Şelalesi mest ediyor

HAKKÂRİ'NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARASINDA ÖNE ÇIKAN AVA ORE ŞELALESİ, DÖRT MEVSİM SUNDUĞU EŞSİZ MANZARASIYLA ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLEMEYE DEVAM EDİYOR.

Gündem - 2 saat önce

Hakkâri’nin doğal güzellikleri arasında öne çıkan Ava Ore Şelalesi, dört mevsim sunduğu eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini mest ediyor.

Merkeze bağlı Ağaçdibi köyü yakınlarında bulunan şelale, yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen berrak suyuyla doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının gözde rotalarından biri haline geldi. Yaz aylarında serin havası ve yemyeşil doğasıyla huzurlu bir kaçış noktası sunan Ava Ore Şelalesi, çevresindeki piknik alanları ve yürüyüş parkurlarıyla da dikkat çekiyor.

Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, doğanın sunduğu bu eşsiz atmosferde vakit geçirerek bol bol hatıra fotoğrafı çekiyor.

Kış mevsiminde ise hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle şelalenin büyük bölümü buz tutuyor. Oluşan dev buz sarkıtları ve donmuş su kütleleri güzel görüntüler oluştururken, macera ve doğa tutkunlarını bölgeye çekiyor.

Doğasever Orhan Emen, doğal güzellikleriyle Hakkâri’nin turizm potansiyeline önemli katkı sağlayan Ava Ore Şelalesi’nin her mevsim farklı bir görsel şölen sunarak keşfedilmeyi bekleyen saklı cennetler arasında yer aldığını söyledi.

Yetkililer, ziyaretçilerin doğal yapının korunmasına özen göstermelerini ve çevre temizliği konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Mimar Sinan’ı kazandı, rotasını New York’a çevirdi

2026-07-09 12:11 - Magazin

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Altın Karagöz’e görkemli açılış

2026-07-08 09:55 - Magazin

İlgili Haberler

Bolu’da trafik güvenliği için yol çizgileri yenileniyor

10:34 - Gündem

Düzce’de yollar güvenli hala getiriliyor

10:19 - Gündem

Düzce’de içme suyu projesinde 23 km’ye ulaşıldı

09:58 - Gündem

Bolu’da ormanlara giriş 30 Eylül’e kadar yasaklandı

10:02 - Gündem

Akçakoca’da köylülerin talepleri yerinde dinleniyor

09:59 - Gündem

Günün Manşetleri

5 milyon dolarlık akrep zehri Yalova’da yakalandı

15:30 - Asayiş

Üvey annesi ile kız kardeşinin boğazını keserek öldürdü

15:28 - Asayiş

Uzaklaştırma kararı aldıran eşine sinirlenip evi ateşe verdi

15:14 - Asayiş

Alacak verecek cinayetinde tutuklu sayısı 2’ye çıktı

15:00 - Asayiş

Stanimir Stoilov: "Transfer çalışmalarımız devam ediyor"

13:55 - Spor