?>

Haliliye Belediyesinden kadınlara meslek edindirme desteği

Haliliye belediyesinden kadınlara meslek edindirme desteği

İnsan - 2 ay önce

Haliliye Belediyesi tarafından kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla hizmet veren milletevlerindeki kurslar, yoğun ilgi görüyor. El sanatları ve dikiş-nakış kurslarıyla kursiyerler, hem yeni beceriler kazanıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Haliliye Belediyesi, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve sosyal hayatlarını zenginleştirmek adına hobi ve eğitim kurslarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile hayatın her alanında kadınların yanında olan kültür ve sosyal işler müdürlüğü, kadınların kültürel ve sosyal hayatlarına katkı sağlıyor. Belediye bünyesinde açılan milletevleri ile kadınlara, el becerilerini geliştirecek ve aile ekonomilerine katkı sağlayacak kurslar sunuluyor. Süleymaniye Milletevinde el sanatları, Ahmet Yesevi Milletevinde ise dikiş-nakış kurslarından faydalanan kadınlar, usta öğreticiler tarafından eğitim alıyor. El sanatları kursunda ahşap boyama, seramik süsleme, takı tasarımı ve geleneksel el işi teknikleri gibi birçok alanda eğitim alan kursiyerler, dikiş-nakış kursunda ise kıyafet dikimi, nakış işleme ve kumaş süsleme gibi konularda uzmanlaşıyor. Teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, ilgilendikleri dalda kendilerini geliştirerek, ürünlerini esere dönüştürüyor.

Kreş hizmeti ile anneler rahat ediyor

Milletevlerinde verilen eğitimler aynı zamanda annelerin çocukları için de güvenli bir ortam sunuyor. Kurslara katılan kadınlar için sağlanan kreş hizmeti sayesinde anneler eğitim alırken, çocukları da yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli ve öğretici vakit geçiriyor.

Öte yandan, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilerek, kadınların bu becerilerini profesyonel olarak kullanmalarına da imkan sağlanıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

İlgili Haberler

Küçük Muhammed umut yolculuğunda destek bekliyor

15:54 - İnsan

Balık adamlar kampa girdi

15:23 - İnsan

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Türkiye’yi EAZA Yürütme Kurulu’nda temsil edecek

15:20 - İnsan

Adıyaman halkından Sırrı Süreyya Önder’e veda

14:41 - İnsan

Diyarbakır anneleri 2019’dan beri evlat nöbetinde

14:23 - İnsan

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor