?>

Halit Yukay davasında kritik duruşma: Bilirkişi kazanın seyrine ilişkin konuştu

HALİT YUKAY (ARŞİV)

Asayiş - 1 saat önce

Balıkesir’in Marmara Adası açıklarında teknesinin parçalanmasının ardından hayatını kaybeden iş insanı ve yat üreticisi Halit Yukay’ın ölümüne ilişkin 10 tutuksuz sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Erdek 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Halit Yukay’ın eşi Rania Stypa Yukay, babası Muhittin Can Yukay, kız kardeşi Tuna Meier ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada SEGBİS aracılığıyla dinlenen Kıyı Emniyeti Baş Kılavuz Kaptanı Harun Dokuz, hazırladığı bilirkişi raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Dokuz, Halit Yukay’ın kullandığı "Graywolf" isimli yatın güvenli rotada seyir yaptığını, AREL-7 isimli geminin ise kendisi için belirlenen güvenli trafik ayrım hattını terk ederek riskli bir güzergaha yöneldiğini belirtti.

Dokuz, trafik ayrım hattının dışına çıkmanın hukuken mümkün olduğunu ancak bunun kaptana ilave sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, "AREL-7 ana yoldan ara yola girdi. Bu tercih yasal olsa da daha fazla dikkat ve sorumluluk gerektirir." değerlendirmesinde bulundu.

Duruşmada söz alan Halit Yukay’ın kız kardeşi Tuna Meier ise AREL-7 gemisinin kaptanının denizde gördüğü tahta parçalarını yetkililere zamanında bildirmediğini öne sürerek ihmal bulunduğunu savundu. Yukay’ın eşi Rania Stypa Yukay da yargılamanın bir an önce sonuçlandırılmasını talep etti.

Taraf avukatlarının beyanlarını da alan mahkeme heyeti, birinci kaptan C.T. hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verdi. Ayrıca Marmara Asliye Ceza Mahkemesi ile bilirkişi tarafından Ekinlik Adası’nda bulunan tekne parçalarının incelenerek rapor hazırlanmasına, bu raporun üniversitelerin denizcilik fakültelerinde görev yapan çatma hukuku uzmanları ile gemi mühendislerinden oluşacak bilirkişi heyetine gönderilmesine hükmedildi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 13 Kasım tarihine erteledi.

Olay, 4 Ağustos’ta Halit Yukay’ın "Graywolf" isimli özel teknesiyle Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek üzere denize açılmasıyla başlamıştı. Kendisinden haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında teknesi Kapıdağ Yarımadası Turanköy açıklarında parçalanmış ve yarı batık halde bulunmuş, Yukay’ın cansız bedenine ise yürütülen sonar ve ROV destekli çalışmalar sonucu 68 metre derinlikte ulaşılmıştı. Soruşturma kapsamında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla hakkında dava açılan gemi kaptanı C.T. ise bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Edirne’de 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde Melek Mosso sahne aldı

2026-07-05 06:04 - Magazin

Marmaris’te sahile erkek cesedi vurdu

2026-07-04 13:23 - Asayiş

MEAH uzmanından ’güneş’ uyarısı

2026-07-04 12:02 - Sağlık

BODRUM’DA KONSER MARATONU BAŞLIYOR

2026-07-04 16:35 - Magazin

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Gölyazı’da Sezen Aksu gecesi

2026-07-06 12:54 - Magazin

Üremek için geldikleri kıyılarda 3 caretta caretta ölü bulundu

2026-07-04 14:38 - Gündem

İskenderun’da Mahsun Kırmızıgül rüzgarı esti

2026-07-06 09:55 - Magazin

SİTELER MAHALLESİ'NDE AŞURE BEREKETİ

2026-07-07 13:43 - Marmaris

İlgili Haberler

Kullanılmayan müstakil evde çıkan yangın paniğe neden oldu

12:39 - Asayiş

Hasköy’de traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

12:45 - Asayiş

Orhangazi’de feci kaza

12:34 - Asayiş

Karapınar’da kamyon ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı

12:32 - Asayiş

Evin bahçesinde görülen 2 karayılan paniğe neden oldu

12:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kaybolan 10 yaşındaki Berat için zamanla yarış sürüyor

12:04 - Asayiş

Kurtlar ağıla girdi: 14 koyun telef oldu, 30 hayvan kayboldu

11:36 - Asayiş

Genç kızın organları 3 kişiye umut oldu

11:34 - Sağlık

İzmirli sporcular dünya şampiyonu

10:51 - Spor

Alkollü sürücü, fark etmediği beton refüjü aşıp kaza yaptı

10:37 - Asayiş