?>

Halk Eğitim kursiyerleri, depremde hayatını kaybedenler için hayır yaptı

?zmir’de halk eğitim merkezi kursiyerleri, 6 şubat 2023’teki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için kendi aralarında temin ettikleri malzemelerle pişi yaptı. Gönüllülük esasıyla hazırlanan pişiler çevredeki vatandaşlara dağıtıldı.

Genel - 4 ay önce

İzmir’de Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, 6 Şubat 2023’teki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için kendi aralarında temin ettikleri malzemelerle pişi yaptı. Gönüllülük esasıyla hazırlanan pişiler çevredeki vatandaşlara dağıtıldı.

İzmir Bornova Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve toplamda 11 ili etkileyen, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için pişi yaptı. Gönüllülük esaslı temin edilen malzemelerle hazırlanan pişiler, çevredeki vatandaşlara ve kursiyerlere dağıtıldı. Program sonunda depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. "Halkımızın birlikteliği her zaman güçlüdür"

Bornova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yeliz Ünal, "6 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin ardından kaybettiğimiz canlar için halkımızın acısını bir nebze olsun hafifletmek istedik. Bir araya gelerek pişi hazırladık. Hem acılarımızı paylaşmak hem de depremzedelere olan desteğimizi göstermek için bir adım attık. Bu tür anlamlı etkinlikler, bizlerin toplum olarak birlikteliğini ve dayanışmasını artırıyor. Kursiyerlerimizle birlikte omuz omuza verdik, dayanışmanın gücünü bir kez daha hissettik" dedi. "Acıyı hafifletmek adına bir adım attık"

Etkinlik koordinatörlerinden eğitmen Serap Kahveci ise pişi dağıtımının kursiyerler arasında büyük bir dayanışma ortamı oluşturduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler, kursiyerlerimizin sadece eğitimle değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinciyle de bir araya geldiği zaman ne kadar güçlü olunabileceğini gösteriyor. Kursiyerlerimiz, sadece birbirlerine değil, tüm Bornova halkına yardım eli uzatmak için çaba harcadı. Depremde kaybettiğimiz canlar için dua ettik ve hep birlikte acıyı hafifletmek adına bir adım attık" ifadelerine yer verdi.

Çevredeki vatandaşlar da etkinliğin hayır işlemekten çok, depremzedelere duyulan saygı ve bağlılığın bir göstergesi olduğunu belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

PAZARKULE-EDİRNE-TEM BAĞLANTI YOLU HİZMETE AÇILDI

2025-01-31 16:20 - Ulaşım

İlgili Haberler

Bursa’da çarşı ve sahilde seyyar satıcıya geçit yok

22:32 - Genel

Ayrımcılıkla gündeme gelen down sendromlu çocuğa gönüllülerden doğum günü sürprizi

22:21 - Genel

TİGEM, tay satışından tek seferde 31 milyon 20 bin liralık gelir elde etti

19:34 - Genel

"Ankara Gayrimenkul Zirvesi" gerçekleşti

18:50 - Genel

Hatay’da 22 bin 239 bağımsız bölümün hak sahibi belirlendi

18:38 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş