?>

Halk Oyunlarında Erzurum Gençlik Spor ve EKTUD şampiyon

ERZURUM GSİM’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN VE TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU 2026 YILI FAALİYET PROGRAMINDA YER ALAN HALK OYUNLARI BÖLGE BİRİNCİLİĞİ FİNALLERİ SONA ERDİ. ERZURUM GENÇLİK SPOR KULÜBÜ VE EKTUD DADAŞLAR DİYARINA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞATTI.

Kültür Sanat - 1 hafta önce

Erzurum GSİM’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2026 yılı faaliyet programında yer alan Halk Oyunları Bölge Birinciliği finalleri sona erdi. Erzurum Gençlik Spor Kulübü ve EKTUD Dadaşlar diyarına şampiyonluk sevinci yaşattı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) 2026 Faaliyet Programında yer alan ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen Halk Oyunları Bölge Finalleri, Erzurum Spor Salonu’nda yapıldı. Nefes kesen yarışlara neden olan küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışlarda ekipler düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda şampiyonluk kürsüsüne çıkmak için mücadele ettiler.

Nefes Kesen Kulüpler arası Bölge Şampiyonası finallerine Erzurum’un yanı sıra Ardahan, Kars, Erzincan ve Iğdır illerinden ekipler katıldı. Minikler düzenlemeli dalda 1. Kars Gençlik Spor Merkezi oldu. Yıldızlar düzenlemesiz dalda ise Kars Doğu Rüzgarı Spor Kulübü şampiyon oldu. Erzincan ikinci, Erzurum Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.

Erzurum Gençlik Spor Kulübü Zirvede

Gençler düzenlemesiz dalda Bar Eğitimcisi Oktay Toktaş yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor Kulübü şampiyon olarak Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti. Zülal Bayraktar yönetimindeki kız ekibi ise minikler düzenlemesiz dalda üçüncü olarak bronz kupanın sahibi oldu. Erzurum Gençlik Spor Kulübü halk oyunları bölge finallerinde iki kupa sevinci yaşadı.

Ektud’dan Çifte Şampiyonluk

Halk oyunları bölge finallerinde Erzurum’u temsil eden Erzurum Kültür Turizm Derneği (EKTUD) Spor Kulübü bar ekipleri ise Dadaşlar diyarına çifte şampiyonluk sevinci yaşattı. Aynı zamanda EKTUD Başkanı olan bar eğitimcisi Gökhan Kılınboz yönetiminde piste çıkan EKTUD yıldızlar ve büyükler kategorisinde düzenlemesiz dalda çifte şampiyonluk kazandı.

Yıldızlar düzenlemesiz dalda Erzurum Kültür Turizm Spor Kulübü (EKTUD) birincilik kürsüsüne çıkarken, Erzincan Gençlik Spor Kulübü ikinci sırada yer aldı. Büyükler düzenlemesiz dalda Erzurum Kültür Turizm Derneği (EKTUD) şampiyon oldu. Erzincan Gençlik Spor Kulübü ikinci oldu. Büyükler Karma dalda Ardahan Gençlik Spor Kulübü bölge birincisi oldu. Büyükler Düzenlemeli dalda ise şampiyonluk kupası Erzincan Gençlik Spor Kulübü’ne gitti.

Dereceye giren takımların kupalarını Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Necati Yılmaz, MHK Yönetim Kurulu üyeleri Mevlüde Gül Erdem, Necip Çiçek, Erzurum İl Temsilcisi Sebahattin Kolikoğlu ile diğer davetliler verdi.

Çakmur Ve Dönmez’den Erzurum Ekiplerine Kutlama

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile aynı zamanda Spor Hizmetleri Müdürü olan Erzurum Gençlik Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Dönmez, hem Gençlik Spor Kulübünü hem de EKTUD’u başarılarından ötürü tebrik etti. Antrenörler Oktay Toktaş ile Zülal Bayraktar ile öğrencilerini tebrik etti. Çakmur ve Dönmez, Erzurum kültürüne hizmet veren ve takımlarını zirveye taşıyan Gökhan Kılınboz’u da kutladılar. Erzurum GSİM Müdürü Levent Çakmur, "Kültürümüzü yaşatan ve başarılı olmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Erzurum Gençlik Spor Kulübümüz ile EKTUD’a Türkiye finallerinde başarılar diliyorum" dedi.

Bu arada yarışmalarda halk oyunları ekiplerini yalnız bırakmayan Erzurum Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Yaser Taşkesenlioğlu ve Ufuk Purutçu ile Halk Oyunları Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Sebahattin Kolikoğlu da ekiplerin başarısına ortak olarak büyük sevinç yaşadılar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Dörtyol’da sağanak yağışta yollar göle dönerken, hayvan pazarını sel vurdu

2026-05-22 01:14 - Asayiş

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI KARACA, SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

2026-05-23 16:45 - Asayiş

Marmaris’te yeniden yaban domuzu alarmı 

2026-05-21 15:06 - Marmaris

Yoldaki çukurları "Belediye öldü" anonsuyla protesto ettiler

2026-05-23 10:13 - İnsan

İlgili Haberler

Pursaklar’da nesilden nesile uzanan güçlü bağ: Anne ve kız

14:13 - Kültür Sanat

Battalgazi Belediyesi’nden Çevre Haftası’na özel festival

14:05 - Kültür Sanat

Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisinde Faslı kursiyerin eseri beğeni topladı

13:54 - Kültür Sanat

İzmirli sanatçıların eserleri Filistin’e destek olacak

13:45 - Kültür Sanat

Türkiye-Kırgızistan Türk Film Günleri, 10’uncu kez Bişkek’te sinemaseverlerle buluştu

13:37 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem