?>

Hasarlı bina uyuşturucu yuvası oldu

6 şubat depremlerinden etkilenen ve yıkılan fidan apartmanına yapışık ipek sever apartmanı uyuşturucu yuvasına döndü.

Gündem - 3 ay önce

6 Şubat depremlerinden etkilenen ve yıkılan Fidan Apartmanı’na yapışık ve hasarlı olan İpek Sever Apartmanı uyuşturucu yuvasına döndü.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da birçok apartman hasar aldı. Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi Mevlana Halit Sokak’ta bulunan Fidan Apartmanı, yıkım esnasında yapışığındaki apartmana da zarar verdi. Olay, 12 Şubat 2024 tarihinde adli mercilere taşındı. O günden bu yana İpek Sever Apartmanı harabe halde beklerken, bina bağımlıların uğrak yeri olmaya başladı.

Vatandaşlar, uyuşturucu kullanan madde bağımlılarının binada ateş yaktığını, kavga ettiğini belirtti. Ana taşıyıcı kolonun patlak olduğu apartmanın altından vatandaşların geçtiği ve trafiğe açık bir yol üzerinde olması da ayrıca tehlike arz ettiği belirtildi.

Vatandaşlardan Fatih Akıncı, bu apartmanın 1 yıldır bu şekilde olduğunu belirtti. Akıncı, "Yandaki apartman yıkıldığından beridir bu apartman zarar gördü. Bina bu şekilde kaldı ve uyuşturucu kullananlar buraya geliyor, aileler korkudan geçemiyor apartmanın altından. Yetkililerden bu apartmanın bir an evvel yıkılması konusunda destek bekliyoruz" dedi.

Semt esnafından Remzi Özsubaşı ise bir yıl önce yandaki apartman yıkılırken İpek Sever Apartmanı’na da zarar verdiklerini söyledi. Özsubaşı, "Bu apartmanın bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Apartman şu an uyuşturucu yuvası olmuş. Bağımlılar gelip burada uyuşturucu kullanıyor, ateş yakıyorlar ve çevredeki vatandaşa zarar veriyorlar. Ben bu mahallenin esnafı olarak benim dükkanımın kapısının önünde duran seramik parkelerimi çalıp burada yakıyorlar. Bina çok tehlikeli insanlar altında yürüyor. Biz esnafız, korkuyoruz geçemiyoruz binanın yakınlarından, kimse işini yapamıyor. Yani biz bunun bir an önce yakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

SELÇUK ÖZDAĞ: YÜKSEK HIZLI TRENDE NEDEN İNTERNET YOK?

2025-02-14 14:54 - Ulaşım

İlgili Haberler

Şemdinli’de misket büyüklüğünden dolu yağdı

22:38 - Gündem

Kütahya’nın Akkent Mahallesi’nde 600 metrelik içme suyu hattı yenileniyor

21:42 - Gündem

Uyarılara aldırış etmedi, traktörüyle akarsuda mahsur kaldı

19:45 - Gündem

Bursa’da köylüler beton santrali için ayakta

19:07 - Gündem

Tel örgüler arasında mahsur kalan karaca ne tarafa kaçacağını bilemedi

18:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor