?>

Hasta ve yakınlarına ücretsiz konaklama desteği

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ŞEHİR DIŞINDAN TEDAVİ İÇİN ŞEHRE GELEN HASTA VE YAKINLARINA ÜCRETSİZ KONAKLAMA HİZMETİ SUNUYOR. İZMİT'TEKİ BARINMA VE KONAKLAMA MERKEZİ'NDE VERİLEN BU HİZMET SAYESİNDE VATANDAŞLAR, TEDAVİ SÜREÇLERİNDE SICAK BİR YATAK, TEMİZ BİR ODA VE ÜÇ ÖĞÜN YEMEK İMKANINA HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN ULAŞABİLİYOR.

Genel - 2 saat önce

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından tedavi için şehre gelen hasta ve yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti sunuyor. İzmit’teki Barınma ve Konaklama Merkezi’nde verilen bu hizmet sayesinde vatandaşlar, tedavi süreçlerinde sıcak bir yatak, temiz bir oda ve üç öğün yemek imkanına hiçbir ücret ödemeden ulaşabiliyor.

Barınma ve konaklama hizmeti, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Farklı şehirlerden Kocaeli’ye tedavi amacıyla gelen hasta ve hasta yakınlarına sunulan bu destek sayesinde misafirler, konforlu bir ortamda konaklayarak tedavi süreçlerini daha huzurlu bir şekilde tamamlayabiliyor. İzmit’teki Barınma ve Konaklama Merkezi’nde hizmet alan vatandaşlara ücretsiz barınma, yemek, hijyen ve sosyal destek imkanı sağlanıyor. "Gerekirse seni sırtımızda taşırız"

Van’dan tedavi için Kocaeli’ne geldiğini belirten Serdar Oktar Bozkurt, aldığı hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Kalp ve böbrek hastasıyım. Büyükşehirin Çağrı Merkezi 153’ü arayıp ne yapacağımı sordum, hemen yönlendirdiler. Buraya gelmeden önce böyle bir hizmet olduğunu bilmiyordum. Bir gece rahatsızlandım, personel o kadar içten ilgilendi ki, ‘Amca bize haber verseydin, gerekirse seni sırtımızda taşırdık’ dediler. En yakınlarımdan bile böyle ilgi görmedim." "Yataklar mis gibi, odalar tertemiz"

Yaklaşık 20 gündür merkezde konaklayan Bozkurt, "Günde üç öğün sıcak yemeğimiz çıkıyor. Yataklar mis gibi, odalar tertemiz. Hatta odalar o kadar sıcak ki bazen pencereyi açmak zorunda kalıyoruz. Personelin güler yüzü her şeye bedel. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Burada gerçekten evimizde gibiyiz" diye konuştu.

Düzce’den gelen Gülsüm İşitmir ise eşiyle birlikte yaklaşık bir aydır merkezde kaldıklarını belirterek, "Nasıl bir ortama gideceğimizi çok düşündük ama buraya geldiğimizde içimiz rahatladı. Burada çayımızdan yemeğimize kadar her şey düşünülmüş. Görevli arkadaşlar her konuda yardımcı oluyor. Burada diğer arkadaşlarla tanıştık, birbirimize moral veriyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Fethiye’de 36 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

2025-11-08 00:05 - Asayiş

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Bodrum’da yargılanan 14 sanıktan 7’si tahliye oldu

2025-11-11 09:20 - Asayiş

Ara Tatilin 10 Kasım’a Denk Gelmesine Vatandaşlardan Tepki

2025-11-10 16:08 - Marmaris

MARMARİS ORHANİYE MAHALLESİ’NDE YIKIM KARARININ ALTINDAN DRAM ÇIKTI

2025-11-08 11:58 - Marmaris

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Marmaris’te 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

2025-11-11 15:09 - Marmaris

Marmaris’te geniş çaplı asayiş uygulaması

2025-11-07 22:35 - Asayiş

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Marmaris’te Akşam Saatlerinde Huzur ve Güven Uygulaması

2025-11-08 11:02 - Marmaris

İlgili Haberler

Arabuluculuk, 2 binden fazla yeni mahkemenin açılması önlendi

17:32 - Genel

Kaymakam Eser; kolluk kuvvetlerini ziyaret etti

17:30 - Genel

Şehit Burak Özkan, memleketi Niğde’de toprağa verildi

17:17 - Genel

Avrupalı havacılık güvenliği yöneticileri TAV Güvenlik ev sahipliğinde İzmir’de buluştu

17:03 - Genel

Pursaklar’da Gençlik Kampı’na katılan yeni kafile yola çıktı

17:09 - Genel

Günün Manşetleri

Televizyonun inanılmaz dönüşümü

16:34 - Genel

Üzerine kaynar su devrilen çocuk yaralandı

16:11 - Asayiş

Lastikçilerde son gün yoğunluğu

16:04 - Ekonomi

Gençlerin kavgası kanlı bitti

15:52 - Asayiş

Tartıştığı komşularına kurşun yağdıran sanığa 19 yıl hapis cezası

15:40 - Asayiş