?>

Havaların ani değişmesiyle birlikte artan grip, soğuk algınlığı ve halsizliğe dikkat

HAVALARIN ANİ DEĞİŞMESİYLE BİRLİKTE GRİP, SOĞUK ALGINLIĞI VE HALSİZLİĞE DİKKAT

Sağlık - 4 ay önce

Aktar Ersin Çimen, son dönemlerde havaların ani değişmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı ve halsizlik gibi rahatsızlıkların arttığını belirterek, doğal ürünlerin vücudu desteklemede önemli rol oynadığını ifade etti.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 24 yıldır aktarcılık yapan Ersin Çimen, özellikle mevsim geçişlerinde sıkça yaşanan hastalıklara karşı vatandaşlara doğal destek önerilerinde bulundu. Çimen, bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili doğal karışımlardan birinin zencefil ve zerdeçal olduğunu söyledi.Uzun yıllardır bitkisel ürünler üzerine çalışan Çimen, son dönemlerde havaların ani değişmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı ve halsizlik gibi rahatsızlıkların arttığını belirterek, doğal ürünlerin vücudu desteklemede önemli rol oynadığını ifade etti. "Mevsim geçişlerinde vücut direnci düşüyor"

Çimen, zencefil ve zerdeçalın birlikte tüketildiğinde güçlü bir bağışıklık desteği sağladığını vurgulayarak, "Özellikle mevsim geçişlerinde vücut direnci düşüyor. Zencefil ve zerdeçal karışımı hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir. Vatandaşlarımız bu karışımı bal ile birlikte tüketerek çay şeklinde hazırlayabilir" dedi.

Doğal ürünlere ilginin her geçen gün arttığını belirten Çimen, kimyasal ürünler yerine bitkisel desteklerin doğru ve ölçülü kullanıldığında önemli faydalar sağladığını söyledi.

Uzmanlar da zencefil ve zerdeçalın antioksidan özellikleri sayesinde vücudu desteklediğini ve özellikle soğuk havalarda düzenli tüketimin faydalı olabileceğini ifade ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GETOB Ormanı Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu

2026-03-15 14:50 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

Marmaris’te “sosyete salı pazarı” kuruluyor

2026-03-10 13:36 - Marmaris

Marmaris Turizmi İçin Kritik Zirve

2026-03-11 09:11 - Turizm

Başıboş diye şikayet edilen köpekler bakımevine gönderildi

2026-03-15 14:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ihtiyaçları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a aktarıldı

16:25 - Sağlık

Şırnak’ta ambulans helikopter yaralı şahıs için havalandı

16:11 - Sağlık

Osmaniye’de eski hatlar kamusal alana taşınarak yenileniyor

15:48 - Sağlık

Moda burunlar revizyon ihtiyacı doğurabilir

15:08 - Sağlık

Niğde’ye PET-CT ünitesi kazandırıldı

15:01 - Sağlık

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi