?>

Hayat Timini bu zorlu parkurda seçiyor

Sakarya büyükşehir belediyesi, yaz sezonu öncesi karasu, kaynarca ve kocaali sahillerinde görev yapacak cankurtaran timi’ni seçmek için mülakatlara başladı. "sıfır can kaybı" hedefiyle başlayacak olan yaz sezonunda sahillerde görev yapacak olan hayat timi, zorlu bir parkurun sonunda seçiliyor.

Eğitim - 8 ay önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu öncesi Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde görev yapacak Cankurtaran Timi’ni seçmek için mülakatlara başladı. Sıfır can kaybı hedefiyle başlayacak olan yaz sezonunda sahillerde görev yapacak olan hayat timi, zorlu bir parkurun sonunda seçiliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Timi, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde görev alacak ‘Hayat Timi’ için mülakat sürecini başlattı. 2025 yılı yaz sezonunda Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde görev alacak cankurtaran adayları, Sakarya Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen "Bronz-Gümüş Cankurtaran" mülakatında ter döktü. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı öncülüğünde yapılan bu önemli çalışmayla, sahillerde görev yapacak ekibin seçimi için ilk adım atıldı. Havuzda gerçekleştirilen mülakatta nefesler tutuldu, zorlu görevler saniyeler içinde yerine getirildi. 36 adayın katıldığı mülakatta adaylar dört etaptan oluşan zorlu parkurlarda 200 metre serbest yüzme, 25 metre su altında tek nefeste ilerleme, 3 metreden manken çıkarma ve 15 metreden insan çekme görevlerini tamamlayarak hem dayanıklılık hem de kurtarma yeteneklerini ortaya koydu. Mülakatın ardından başarılı olan adaylar, bir sonraki aşama olan deniz mülakatına katılmaya hak kazandı. Deniz mülakatını da başarıyla geçen cankurtaranlar, yaz sezonunda sahillerde sıfır can kaybı hedefiyle görev yapacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Bilecikliler, Osmanlı başkentleri Osmangazi’de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde buluştu

2025-04-28 14:55 - Genel

(Özel) Gece ev soyan sakar hırsız, olay yerinde telefonunu düşürdü

2025-04-26 09:45 - Asayiş

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

Marmaris’teki operasyonda polise çarpıp kaçtılar

2025-05-01 09:32 - Asayiş

Alexia Bahar Karabenli Son Yolculuğuna Uğurlandı

2025-04-29 14:58 - Marmaris

İlgili Haberler

Malatya Büyükşehir Belediyesi 100 milyonluk 7 tesisi hizmete açtı

18:38 - Eğitim

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Kadınların, sendikacı kadınlar olması konusundaki kendilerinin gösterdiği hareketi ve bereketi bizzat hissediyorum"

18:39 - Eğitim

50. Yıl Kütüphaneleri deprem bölgesinde hizmete açıldı

16:43 - Eğitim

Kozan’da Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi kapılarını açtı

16:51 - Eğitim

Başkan Atlı: "Kalbindekini aklına getirip, aklındakini dilinle ikna edebilmek cesaret işidir"

16:37 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş

Parmağını kombi borusuna sıkıştırdı

13:56 - Asayiş