?>

Hayranı olduğu otobüsü minyatüre dönüştürdü

HİKMET SUNGUR, HAYRANI OLDUĞU OTOBÜSÜN YAKLAŞIK 8 AY UĞRAŞIP YAPTIĞI GERÇEK MOTORLU VE YÜRÜR VAZİYETTEKİ MİNYATÜR HALİNİ ESKİŞEHİR'DE SERGİLEDİ.

İnsan - 2 ay önce

Hikmet Sungur, hayranı olduğu otobüsün yaklaşık 8 ay uğraşıp yaptığı gerçek motorlu ve yürür vaziyetteki minyatür halini Eskişehir’de sergiledi.

Geçtiğimiz günlerde Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda klasik otobüs buluşması gerçekleştirildi. Her biri döneminin ruhunu yansıtan 35 klasik araç etkinlikte sergilenirken, gerçek motorlu ve yürür vaziyetteki minyatür bir otobüsün tanıtımı yapıldı. Baba mesleği şoförlük ile uğraşan Hikmet Sungur tarafından yaklaşık 8 ayda yapılan minyatür otobüs, ilginç görümü ile ziyaretçileri hayran bıraktı. "Dünyada şu an için başka bir örneği yok"

Projenin detaylarını ve yapım aşamasını paylaşan araç sahibi Hikmet Sungur, "Bu araç, benim çok değer verdiğim, ’302’ olarak bilinen modeldir. Kendisine o kadar değer veririm ki, internet adresim bile 302’dir. Bir gün niyetlenip projesini hazırladım ve birebir ölçülerde, 1/2.7 oranında küçültülmüş bir 302 ürettim. Arkadan motorlu olan bu araçta, İtalyan tasarımı küçük arabalardan bildiğimiz, hava soğutmalı motor kullandım. Sonuçta çok güzel bir çalışma ortaya çıktı. Yaklaşık 8 ay boyunca sabahtan gece yarılarına kadar büyük bir azim ve mücadeleyle uğraştık, sonunda bu araç meydana geldi. Şu an için dünyada tek olma özelliği taşıyor ve çalışır durumda. Hatta birkaç saat sonra dışarıda bir tur atacağız. En çok dikkat çeken yönü ise tüm detayları; sis farları, arka stopları, ön farları, sinyalleri, basamakları ve kapı kolları dahil her şeyiyle birebir aslına uygun yapılmış olmasıdır. Dolayısıyla şimdi bunun yakından bir fotoğrafını çekip paylaşsanız, insanlar oyuncak olduğunu anlamaz ve büyük bir otobüs zanneder" dedi. "Ustalara fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini görsünler istedim"

Projenin güncel maliyetini de değerlendiren Sungur, sözlerine şöyle devam etti:

"Bursa esnafından ve oradaki arkadaşlarımdan çok büyük destek gördüm. Arkamda bana maddi ve manevi destek veren onlarca insan var. Gerçekten onların bu katkıları olmasaydı bu projeyi hayata geçiremezdim, bu çok önemli bir detay. Ben de bu çalışmayla, ustalara fırsat verildiği zaman neler başarabileceklerini herkes görsün istedim. Maliyetini tam olarak hesaplamadım ama bugün ’Aynısını tekrar yap’ deseler, sanırım böyle bir araç 1,5 milyon TL’yi bulur."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Denizli’de Türk-Kore esintili görkemli düğün

2026-05-25 12:03 - Magazin

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

2026-05-26 15:57 - Turizm

Ferhat Göçer Manisa’yı coşturdu

2026-05-31 14:18 - Magazin

Kanye West İstanbul’da

2026-05-28 20:02 - Magazin

İlgili Haberler

Aziz Üstel İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı

18:31 - İnsan

Koruyucu aile programında rektörle sohbeti, anne adaylığı umutları yeşertti

16:57 - İnsan

Başkan Şahin’e Araban’daki asfalt hizmeti için teşekkür

16:57 - İnsan

TRT sinema tırı, Kırıkkale’de çocuklarla buluştu

16:25 - İnsan

Çeşmelerden ayran aktı

15:53 - İnsan

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş