?>

Hemşehri Dernekleri Festivali kapanış programı düzenlendi

Gaziantep büyükşehir belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Hemşehri dernekleri festivali, yurt dışı türkler ve dernekleri ile yöresel kültürler buluşması’nın kapanış programı gerçekleştirildi.

İnsan - 4 saat önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Hemşehri Dernekleri Festivali, Yurt Dışı Türkler ve Dernekleri ile Yöresel Kültürler Buluşması’nın kapanış programı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından Gaziantep’e gelerek burada yaşamını sürdüren hemşerilerin kültürel değerlerini tanıtma fırsatı bulduğu festival, kentlilik bilincinin güçlenmesine ve toplumsal dayanışmanın artmasına katkı sağladı. Festival süresince alanda yer alan 65 standı ziyaretçiler ilgiyle takip etti. Festivaldeki dernekler adına fidanlar toprakla buluştu

Festivalin kapanış programı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa film gösterimiyle başladı. Büyükşehir Belediyesi, festival kapsamında çevreye ve geleceğe iz bırakmak amacıyla dernekler adına fidan dikimi gerçekleştirdi. Program sonunda dernek başkanlarına, dikilen fidanlara ilişkin ağaç dikim belgeleri takdim edildi. "Gaziantep modeli, birlikte rahmetin adıdır"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 9. Hemşehri Dernekleri Festivali’nin kapanış programında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in kültürel zenginliğini ve birlikte çalışma modelini vurguladı. Şahin, "Gaziantep Modeli, birlikte rahmet var anlayışıyla büyüyen, çalışmayı ve dayanışmayı esas alan bir modeldir" dedi. Konuşmasında Gaziantep’in tarihinden ve kültürel mirasından örnekler veren Şahin, kentin mozaiğinin, çeşitliliği ve uyumu temsil ettiğini belirterek, "Roma döneminde mozaikler yedi sekiz renkten oluşurken, bizim mozaiğimiz on iki, on üç renkten meydana geliyor. Bu bizim farkımız, bu bizim zenginliğimiz" diye konuştu. "Festivalde büyük bir sinerji oluştu"

Festival boyunca sergilenen dayanışma ve birlikteliğin önemine değinen Şahin, "Bu festivalde büyük bir sinerji vardı. Hep birlikte el ele vererek oluşturduğumuz bu enerji, Gaziantep’in kardeşlik kültürünü yükselten çok kıymetli bir değere dönüştü. Festivalimiz her yıl büyüyerek yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı. "Aşure gibi harmoniyle büyüyoruz"

Konuşmasının devamında festivalin anlamına değinen Şahin, "Bir aşureyi lezzetli yapan içindeki çeşitliliktir. Farklı kültürlerimiz bu festivalde bir araya geldi ve şehrimizin sosyal dokusuna katkı sundu. Her birimiz ayrı bir lezzetiz. Birlikte olduğumuzda o aşurenin tadı çıkar" dedi. "Gaziantep modeli tüm Türkiye’ye örnek olmalı"

Gaziantep’in sanayi, tarım ve kültürel değerlerinin birlikte büyüdüğünü belirten Şahin, Gaziantep Modeli’nin Türkiye için önemli bir koordinasyon ve verimlilik modeli olduğunu dile getirerek, "Organizede çalışan işçiden küçük sanayide kaynak yapan ustaya, çiftçimizin tarladaki emeğine kadar her alanda kardeşliğin ve birlikte üretmenin izlerini görüyoruz" şeklinde konuştu. "Birlikte yaptığımız her işte kardeşlik inşa ediyoruz"

Festivalde yapılan tüm çalışmaların, birlikte üretme ve paylaşma kültürünün örnekleri olduğunu vurgulayan Şahin, "Birlikte yapılan bir plan, kaynatılan bir helva, içilen bir çay, oynanan bir halay, hepsi Gaziantep’in kültürel gücünü ve kardeşlik hukukunu yansıttı" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasının ardından dernek ve kurum temsilcilerinin sorularını cevapladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’de ’Yaz Şenlikleri’ başladı

2025-08-03 11:09 - Kültür Sanat

Çankırı’da akan bu sular okyanuslardan 8 kat daha tuzlu

2025-08-02 12:56 - Gündem

Ekipleri "yılan" alarmına geçirdi, asılsız ihbardan ceza yedi

2025-07-30 23:14 - Asayiş

Mersin’de silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-07-29 16:59 - Asayiş

Silivri Belediyesi’nde yazlık sebze hasadı devam ediyor

2025-07-31 14:59 - Gündem

Yerlilerden Turistlere Marmaris Rehberi

2025-07-31 15:39 - Marmaris

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ KADEM METE’DEN ONAT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ    

2025-08-02 11:57 - Genel

Marmaris'te Araç Yangını Ormana Sıçramadan Söndürüldü

2025-08-03 00:48 - Asayiş

Marmaris açıklarında 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2025-08-02 11:15 - Asayiş

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e Filistin Eleştirisi

2025-08-02 18:05 - Siyaset

İlgili Haberler

Afyonkarahisar’ın 3 ilçesinin sınırına Organize Tarım Bölgesi kurulacak

20:01 - İnsan

Ünye’de şebeke suyu borusu patladı

18:10 - İnsan

Muş’ta oyuncaklı otobüse yoğun ilgi

17:58 - İnsan

Milletvekili Ölmeztoprak’tan yerli ve milli teknoloji vurgusu

17:57 - İnsan

Kızılay’dan Samsun’da kan bağışı kampanyası: Hedef 1919 ünite

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Migren Tedavisinde Botoks Uygulaması

10:26 - Sağlık

Tayland ve Kamboçya Arasında Esir Asker Krizi Büyüyor

16:14 - Asayiş

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi Maçı Hazırlıklarını Sürdürdü

14:08 - Spor

Montlu Motosikletli Polisten Kaçamadı

13:47 - Asayiş

Sahilde Kimliği Belirsiz Erkek Cesedi Bulundu

13:34 - Asayiş