?>

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden kulüp başkanı istifa etti

Hentbol kadınlar süper ligi ekiplerinden görele belediyespor’da kulüp başkanı cihan somuncu, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Spor - 3 ay önce

Hentbol Kadınlar Süper Ligi ekiplerinden Görele Belediyespor’da kulüp başkanı Cihan Somuncu, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Görele Belediyespor Kulübü’nde 8 yıldır görev yaptığını hatırlatan Cihan Somuncu, bu süreç içerisinde büyük başarılara imza atsalarda yeteri kadar destek göremediklerini belirtti.

Somuncu yaptığı açıklamada, "8 yıllık süreçte Giresun ve Görele tarihinde sporda birçok ilki yaşatan bu takım, Görele’nin kızlarına eğitim, spor ve kişisel gelişim açısından kapılar açtı, hayatlarına dokundu. Ancak geldiğimiz noktada Görele ve Giresun’un siyasi ve ekonomik çevrelerinden gereken desteği alamadık. Ülkenin ekonomik koşulları da göz önünde bulundurulduğunda, her yıl cebimden harcadığım 3-4 milyon TL’lik bütçeye rağmen bu takım, bazı büyüklerimizin ‘Cihan Somuncu nasıl olsa harcıyor’ diyerek uzaklaştığı bir kulüp haline geldi" dedi. "Harcamalarımı helal ediyorum, hesabını ahirete bırakıyorum"

Kulübe bugüne kadar 20 milyon TL’den fazla harcama yaptığını vurgulayan Somuncu, destek görememelerine rağmen büyük başarılar elde ettiklerini belirterek, "Siyaseten hiçbir makam hedeflemeden, sadece sevdamızın peşinde harcadığımız paraların ve zamanın, bu takım için harcadığım her kuruşun helal olduğunu belirtiyor, hesabını da ahirete bırakıyorum. Onlarca büyük takıma karşı, dev bütçelere rağmen çok daha düşük imkanlarla mücadele ettik. Bu süreçte bize inanan, değerinin altında oynayan tüm sporcu kardeşlerime tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Bu başkanlık artık sürdürülemez hale geldi"

Destek yetersizliği ve ekonomik zorluklar nedeniyle başkanlığın sürdürülemez hale geldiğini söyleyen Somuncu, "İlimizde ve ilçemizde, Süper Lig’de mücadele eden kulübümüze 120 bin TL’lik katılım ücretini dahi şahsen ödememe rağmen yeterli destek sağlanamadı. 2024-2025 sezonunu 7 milyon 650 bin TL’lik bütçeyle tamamladık. Bunun 3 milyon 530 bin TL’si belediye ve iştiraklerinden karşılandı. Kalan kısmı ise ben, birkaç değerli büyüğüm ve öz dayım tarafından finanse edildi. Ancak artık bu yükü tek başıma taşımam mümkün değil. Yeni sezon için bizlerle yol yürümeye hazırlanan antrenörlerimizden ve sporcularımızdan özür diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum" açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da arı paniği

2025-06-28 13:58 - Gündem

Kuşadası plajlarına son model kum temizleme aracı

2025-06-30 17:42 - Gündem

Yatağan'ın Dipsiz ve Taşkesik Yolları Yenileniyor

2025-06-28 11:00 - Ulaşım

Güllük-Kıyıkışlacık Arasında Deniz Ulaşımı Başladı

2025-07-03 13:02 - Ulaşım

Denizlerin akciğerleri nefes alacak

2025-06-27 09:53 - Gündem

KKTC Uçuşlarındaki Fiyat Ayrımcılığı TBMM'de

2025-06-27 15:34 - Gündem

Kocası tarafından balkondan atıldığını öne süren öğretmen felç kaldı

2025-06-29 14:19 - Asayiş

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

İlgili Haberler

Özhan Çıvgın: "Eksiklerimizi giderip Avrupa maçına odaklanacağız"

01:04 - Spor

Besra Duman, dünya ikincisi

23:23 - Spor

Tahsin Tam: "Ağlamamak için kendimi zor tuttum"

23:29 - Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi

22:58 - Spor

Bursaspor Tahsin Tam yönetiminde Menemen FK’yı 3-0 mağlup etti

22:02 - Spor

Günün Manşetleri

2 aylık evliyken eşinin boğazını keserek öldüren cani koca tahliye edildi

12:41 - Asayiş

Cinayet davası esnasında silahla adliye önüne gelen 3 şahıs yakalandı

12:31 - Asayiş

Çocuk tesliminde silahlı dehşet: Yeni eş başından vuruldu

12:13 - Asayiş

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali başladı

10:15 - Kültür Sanat

Evden çelik kasa hırsızlığı: 5 şüpheliden 4’ü gözaltında

09:44 - Asayiş