?>

Hırvatistan’dan Yüksekova’ya gelin

Hırvatistanlı andreja ausperger (35) ile yüksekovalı ümit acar (35), düzenlenen görkemli bir düğünle dünya evine girdiler.

Kültür Sanat - 10 ay önce

Hırvatistanlı Andreja Ausperger ile Yüksekovalı Ümit Acar, düzenlenen görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Hırvatistan’da yaşayan Andreja Ausperger, İstanbul’da Yüksekovalı Ümit Acar’la tanıştıktan bir süre sonra evlilik kararı aldı. Ailelerin onay vermesi üzerine ilk adımı atmak için Hırvatistan’da nişan yapıldı. Çiftin düğünü ise Ümit Acar’ın memleketi Yüksekova’da görkemli bir şekilde yapıldı. Yüksekova’ya gelen çift, ilk olarak yörenin geleneklerine göre hazırlıklarını yaptı. Andreja Ausperger ile Ümit Acar’ın düğünleri, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde sürerken, yurt içi ve yurt dışından da gelenlerle birlikte 2 binden fazla misafir katıldı.

Damat Ümit Acar, 6 yıl önce Andreja Ausperger ile tanıştıklarını belirterek, “Avrupa Birliği Gençlik projesi ile başladı. Birçok projede beraber çalıştık. Hem o Türkiye’ye geldi iş için hem de ben Hırvatistan’a gittim. Daha sonra ben eğitimim nedeniyle İngiltere’ye taşındım. Daha sonra evlilik kararı aldık ve Hırvatistan’da isteme merasimi oldu. Şimdi de düğünümüzü kültürüme uygun bir şekilde memleketim Yüksekova’da yapıyoruz. Düğünümüze Avrupa, İran ve Irak olmak üzere her yerde misafirimiz geldi. Şu an 2 binden fazla misafirimiz var. Bizleri yalnız bırakmadıkları için hepsine tek tek teşekkür ediyoruz” dedi.

Güzel insanlar tanıdığını belirten gelin Andreja Ausperger ise “Bu kültürü ne kadar bilsem de yine benim için özel oldu. Her iki ülkeyi karşılaştırdığımızda birçok kültür farkı var, bunun yanı sıra birçok benzerlik de var. Annem ve babam birçok kelimenin aynı olduğunu fark etti. İşim gereği kültürel çeşitlilik üzerine çalışıyorum. Bu farklılıklara rağmen Ümit’in ailesi dostane yaklaşarak bizi aileden saydılar. Bu da bizi çok mutlu etti. Kendimi artık ailenin bir parçası hissediyorum. Hem Türkiye’de hem de Hırvatistan’da düğün yapmak istedik. Biz de İngiltere’de yaşamaya devam edeceğiz. Biz normalde el öpmüyoruz ama burada büyüklere saygıdan dolayı öpülüyor. Bu da çok güzel, ben de yaptım, iyi ki bu iyi insanları tanımışım. Bizi bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Tırın dorsesindeki tanker yola düştü, Muğla yolu trafiğe kapandı

2024-08-16 21:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Amasra’da hafta sonu yoğunluğu

17:37 - Kültür Sanat

Ayder’de boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu

16:12 - Kültür Sanat

Yörükler keşkek festivalinde buluştu

14:24 - Kültür Sanat

İpekböceğinin hikayesi ipek kumaşa basılan fotoğraflarla Kozahan’da sergileniyor

13:39 - Kültür Sanat

Karacakurt Türkmen Toyu yapıldı

13:37 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta Yeni Sezon Sağlık Kontrolleri Başladı

14:18 - Spor

112 Acil Çağrı Merkezi'nin Yüzde 64'ü Asılsız Çağrı

13:34 - Genel

Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı

13:29 - Asayiş

İsrail Saldırıları Kurbanları İçin Dev Cenaze Töreni

13:25 - Asayiş

Bin 509 Sürücüye Ceza Yağdı

13:22 - Asayiş