?>

Hitit Üniversitesinden istihdama yönelik bir Avrupa Birliği projesi daha

Hitit üniversitesi’nin işkur’un “ne eğitimde ne istihdamda olan gençler için işgücü piyasası destek hibe programı” çerçevesinde hayata geçirdiği “istihdama dayalı mesleki eğitime yenilikçi yaklaşım” projesinin açılışı yapıldı.

Eğitim - 2 yıl önce

Hitit Üniversitesinin İŞKUR’un “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Hibe Programı” çerçevesinde hayata geçirdiği “İstihdama Dayalı Mesleki Eğitime Yenilikçi Yaklaşım” projesinin açılışı yapıldı.

“İstihdama Dayalı Mesleki Eğitime Yenilikçi Yaklaşım” projesinin genel amacının, işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda “Ne Eğitimde Ne İstihdamda” olan gençlerin istihdamındaki artışa katkıda bulunmak olduğunu açıklayan Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Doğan Demirci, “Bu amaca ulaşmak için NEET olarak ifade ettiğimiz 15-29 yaş arasındaki ne eğitimde ne istihdamda olan bireylerin öncelikle İŞKUR’a kayıt olmaları sağlanacak. İŞKUR’a kayıt yaptıran 60 NEET’e Finansal Muhasebe ve Genel Beceri eğitimi verilecektir. Bu kapsamında her kursiyere kurs süresi boyunca 13 farklı ders üzerinden 63 günde toplam 378 saat eğitim verilecektir. Ders müfredatlarının tespit edilmesinde çeşitli sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda gerekli düzenlemeler de yapılmıştır. Böylece ilgili eğitimleri alan 60 genç bireyin işgücü piyasasının önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli muhasebe ara elemanı ihtiyacını karşılamaya katkı verecek donanıma sahip olmalarına imkan sağlanacaktır. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin aktif iş arama faaliyetlerinde bulunmalarını sağlamak için İŞKUR ile iş birliği yapılacaktır. Aktif iş arama sürecinin sonunda kursiyerlerin önemli bir kısmının istihdam edilmesi amaçlanmaktadır. Tüm kursiyerlerimize eğitimlerde ve aktif iş arama faaliyetlerindeki ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için proje bütçesinden destek ödemeleri yapılacaktır. Eğitim programına katılmak isteyenler duyuru ve başvurular için www.neet.hitit.edu.tr adresini ziyaret edebilir” dedi.

Proje süresi boyunca projenin hedef kitlesinde yer alan işverenler, işveren temsilcileri, mesleki eğitim kurumları, ilgili devlet kurumları ve STK’lar ile birlikte genç istihdamının artırılmasına yönelik çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleneceğini dile getiren Demirci, ayrıca proje kapsamında mesleki eğitim ve genç istihdamına yönelik olarak iyi yönetim uygulamalarını yerinde görmek amacıyla yurt dışına ilgili sektör temsilcilerinin ve proje ekibinin katılımıyla teknik bir ziyaret yapılacağını sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise, üniversite olarak ulusal ve uluslararası projeler üretmekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak her zaman benzer projeler yapmaya ve üretilecek tüm projelere destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, projenin şehrin gelişen ve gün geçtikçe daha da güçlenen sanayisine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Ulusal ve uluslararası projelerin önemini vurgulayan Aşgın, belediye olarak bu tarz projelere daima destek vereceklerinin ifade ederek, projenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Aşgın, projenin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantıya İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı (SMMMO) Ceyhan Baran, Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve gençler katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Esenler’de polis aracına çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan sanık olaydan önce alkol almış

2023-10-16 13:44 - Asayiş

Erzurum’da sağlık camiasını üzen haber

2023-10-17 12:54 - İnsan

Kütahya’da Semicenk rüzgarı

2023-10-12 20:26 - Magazin

YENİBAĞYAKA SATILIK

2023-10-17 11:01 - SARI SAYFALAR

SATILIK

2023-10-17 11:09 - SARI SAYFALAR

DENİZOVASI SATILIK

2023-10-16 11:26 - SARI SAYFALAR

DENİZOVASI SATILIK

2023-10-16 11:47 - SARI SAYFALAR

SATILIK

2023-10-16 11:31 - SARI SAYFALAR

YENİBAĞYAKA SATILIK

2023-10-17 11:05 - SARI SAYFALAR

Hukuk fakültesi öğrencisinin kahreden ölümü

2023-10-16 21:58 - Asayiş

İlgili Haberler

KBÜ Senatosunda akademik performans ve projeler ele alındı

17:30 - Eğitim

Selçuk Üniversitesi 2025’te bilimsel araştırmadan sosyal alanlara önemli atılımlar gerçekleştirdi

17:04 - Eğitim

Kaymakam Yılmaz’dan 4-6 yaş Kur’an kursuna ziyaret

15:17 - Eğitim

Bozyazı’da anaokulu müdürleriyle dönem değerlendirme toplantısı yapıldı

15:00 - Eğitim

TEKNOFEST 2026 bilgilendirme semineri BŞEÜ’de yoğun ilgi gördü

14:29 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel