?>

Hızlı tren projesi Edirne etabının yüzde 98’i tamamlandı

RAYLARIN KONTROL İŞLEMİ

Genel - 6 ay önce

Edirne Valisi Yunus Sezer, devam eden hızlı tren projesinde Edirne etabının yüzde 98 oranında tamamlandığını ve test sürüşleri ile sinyalizasyon çalışmalarının başladığını söyledi.

Vali Sezer, düzenlediği basın toplantısında hızlı tren projesinde Edirne etabının yüzde 98 oranında tamamlandığını ve test sürüşleri ile sinyalizasyon çalışmalarının başladığını belirterek, "Edirne’de hızlı tren çalışmalarında artık son aşamadayız. İnşallah en kısa sürede tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Kapıkule sahasında incelemelerde bulunduğunu belirten Sezer, bölgede çok geniş bir alan üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Burası aslında Kalkınma Yolu dediğimiz projenin devamı niteliğinde. Hem konvansiyonel trenler hem de hızlı trenler aynı hatta hizmet verecek" dedi.

Kapıkule’de gar binaları ve idari yapıların yenilendiğini aktaran Vali Sezer, demir yolu hattının da ciddi şekilde genişletildiğini vurguladı. Yaklaşık 24 kilometrelik yeni demir yolu hattının yapıldığını hatırlatan Sezer, bölgede büyük bir lojistik aktarım merkezi, gümrükleme alanları ve birçok farklı birimin bir arada yer alacağını kaydetti. Vali Sezer, yapılan binaların ise son derece modern bir mimariye sahip olacağını belirtti.

Edirne merkezdeki eski gar binasının yıkıldığını ve yerine yeni bir gar binasının inşa edileceğini de açıklayan Vali Sezer, yeni gar binasının, Mimar Kemalettin’in Karaağaç’taki tarihi gar binasından esinlenilerek projelendirildiğini ifade etti. Sezer, "Çok şık, tarihi izler taşıyan ve Edirne’ye yakışan bir proje hazırlandı. Hem model olacak hem de tarihi dokusuyla dikkat çekecek bir yapı olacak" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediyesi’nin Veteriner Alımı İlanı Tartışma Yarattı

2025-12-27 12:58 - Marmaris

Metin Ergun’dan Uyuşturucuya Ulusal Seferberlik Çağrısı

2025-12-29 11:26 - Gündem

Bölge İdare Mahkemesi’nden Marmaris Belediyesi’ne bir ‘red’ daha

2025-12-29 13:08 - Asayiş

Bodrum’da yılbaşı hareketliliği zirveye ulaştı

2025-12-27 22:00 - Magazin

Kış festivalinde eğlence hız kesmeden devam ediyor

2025-12-27 09:25 - Magazin

Ambulans şoförü kazada hayatını kaybetti

2025-12-26 16:32 - Asayiş

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

2025-12-29 12:11 - Asayiş

MARMARİS KÖRFEZİ RAHATLAYACAK

2025-12-29 09:26 - Marmaris

Akyaka sahilinde yağmur sonrası düzenleme yapıldı

2025-12-30 16:27 - ÇEVRE

Derici: Muğla’nın Çevre Mücadelesi Yok Sayılıyor

2025-12-27 13:22 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kabotaj Bayramı’nın 100. yılında kahraman Rüsumat-4 mürettebatı anıldı

20:33 - Genel

Kırıkkale’de ATA Sosyal Tesisleri vatandaşların hizmetine açıldı

20:03 - Genel

Kilis’te koruyucu aileler bir araya geldi

19:45 - Genel

RTÜK’ten "Çocuklarımız için güvenli medya"

19:29 - Genel

Göçükte hayatını kaybeden madencinin 2 ay sonra baba olacağı ortaya çıktı

19:19 - Genel

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Salih Uçan ile yollarını ayırdı

13:27 - Spor

Bakan Yumaklı : "Tüm zamanların rekorunu kırıyoruz"

13:06 - Siyaset

Aşırı sıcaklar sağlığı tehdit ediyor

12:34 - Sağlık

Şehit polisin emaneti Eylül Asel yüzmede gururlandırdı

11:56 - İnsan

Patlayan boru kamyoneti dere içinde mahsur bıraktı

11:51 - Asayiş