?>

Hong Kong’a inişi sırasında pistten çıkan kargo uçağı denize sürüklendi

HONG KONG'A İNİŞİ SIRASINDA PİSTTEN ÇIKAN KARGO UÇAĞI DENİZE SÜRÜKLENDİ

Genel - 2 ay önce

ACT Havayolları’na ait Boeing 747 tipi kargo uçağı Hong Kong’a iniş yaptığı sırada pistten çıkarak bir yer hizmetleri aracına çarptı. Uçağın denize sürüklenmesi ile sonuçlanan kazada, yer hizmetleri aracındaki 2 personelin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin’in Hong Kong özel idari bölgesi, korkutan bir havacılık kazasına sahne oldu. İniş sırasında kontrolden çıkan bir kargo uçağı yer hizmetleri aracına çarparak denize sürüklendi. Yerel basında yer alan haberlere göre; kaza sabaha karşı 03.53’te Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda meydana geldi. Dubai El Maktum Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan Türkiye merkezli ACT Havayolları’na ait EK9788 sefer sayılı uçak, Emirates Havayolları adına gerçekleştirdiği uçuşun inişi sırasında pistte kontrolden çıktı. Pist yakınlarında bulunan bir yer hizmetleri aracına çarpan uçak, daha sonra denize sürüklendi. Kazada yer hizmetleri aracında bulunan 2 personelin hayatını kaybettiği, uçaktaki 4 mürettebatın ise kurtarılarak hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Kaza nedeniyle Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nın kuzey pistinin geçici olarak hava trafiğine kapatıldığı belirtildi. "Mürettebat güvende"

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates Havayolları’ndan yapılan açıklamada uçağın ACT Havayolları’ndan kiralandığı doğrulanarak, "Mürettebatın tamamının güvende olduğu ve uçakta kargo bulunmadığı teyit edilmiştir" denildi. Kazanın kesin nedenini belirlemek üzere detaylı soruşturma başlatıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

2025-10-14 17:35 - Asayiş

Marmaris Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak’tan Ankara çıkarması

2025-10-16 15:55 - Marmaris

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

İlgili Haberler

Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı

23:35 - Genel

Seçer: "Mersin’i çok daha muhteşem bir kent yapacağız"

22:55 - Genel

Şam’da "Suriye Devrimi Askeri Fuarı" ziyaretçilere kapılarını açtı

21:00 - Genel

Kedilerinin mamasına dadanan porsuk için evine alarm sistemi kurdu

20:57 - Genel

Kütahya’da güvenlik güçlerine 78 araç tahsis edildi

20:36 - Genel

Günün Manşetleri

Uçurumdan yuvarlanan sürücüyü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı

15:36 - Asayiş

Drift pahalıya patladı, 2 araç trafikten men edildi

15:04 - Asayiş

İyilik Gemisi Mersin’den Sudan’a uğurlandı

14:58 - İnsan

Karşıyaka, Eskişehirspor deplasmanında

14:52 - Spor

Faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı

14:18 - Asayiş