?>

Hukuk camiası Bursa’da genç avukat için adalet yürüyüşü düzenlendi

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN AVUKATLAR, BURSA BAROSU ÖNCÜLÜĞÜNDE BURSA ADLİYESİ ÖNÜNDE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ.

Asayiş - 1 ay önce

Bursa’nın Gürsu ilçesinde yaşanan ve genç avukat Hatice Kocaefe’nin hayatını kaybettiği silahlı saldırı, hukuk camiasını ayağa kaldırdı. Olayın ardından Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar, Bursa Barosu öncülüğünde Bursa Adliyesi önünde yürüyüş düzenledi.

29 Nisan saat 17.00 sıralarında Ağaköy Mahallesi’nde meydana gelen olayda, alacak meselesi nedeniyle açılan icra takibi nedeniyle taraflara yönelik saldırıda genç avukat Hatice Kocaefe göğsünden vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Kocaefe, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda kız kardeşi Elif Ç. de yaralandı.

Olayın ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Metin Öztosun ve İbrahim Kaboğlu başta olmak üzere çok sayıda baro başkanı ve avukat Bursa’da bir araya geldi. Adliye önünde toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirirken yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avukatlar, dosyanın tarafı değildir. Avukatlar adaletin yanındadır. Genç meslektaşımız haince katledilmiştir. Artık bu saldırıların son bulmasını, meslektaşlarımızın ölmemesini istiyoruz. Buna dur denilmesini talep ediyoruz." Yapılan açıklamada, "Elif Çalışkan ile şüpheli arasında bulunduğu belirtilen husumet kapsamında gerçekleştirildiği; meslektaşımız Av. Hatice Kocaefe’nin ise yalnızca avukatlık görevini ifa ettiği için bu menfur saldırının hedefi olduğu anlaşılmaktadır. Avukatın müvekkili ile özdeşleştirilmesi, savunma makamına yöneltilmiş en ağır tehditlerden biridir. Avukatlar, temsil ettikleri kişi ya da davalar nedeniyle hedef haline getirilemez. Bu tür bir yaklaşım; savunma hakkını, adil yargılanma ilkesini ve hukuk devletinin temelini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Avukata yönelik şiddet kabul edilemez. Olayla ilgili soruşturma sürerken, hukuk camiası saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor" denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

İlgili Haberler

Eşini yolcu ettikten sonra dönüş yolunda kaza yapan yaşlı adam hayatını kaybetti

16:08 - Asayiş

Zonguldak’ta evlilik vaadiyle 10 milyon liralık dolandırıcılık şüphelileri yakalandı

15:59 - Asayiş

Sinop’ta kamyon sürücüsü direksiyon başında fenalaştı: 1 yaralı

15:51 - Asayiş

Ağ ile avlanma yasağına uymayan 3 şahsı jandarma yakaladı

15:52 - Asayiş

Depo yangını ekipleri alarma geçirdi

15:42 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem