?>

Hükümlülerin ürettiği kovanlar üreticilere dağıtıldı

Yunusemre belediyesi, ilçedeki bal üreticilerine desteğini bu yıl da sürdürerek arıcılığın gelişmesine katkı sağladı.

Ekonomi - 1 ay önce

Yunusemre Belediyesi, ilçedeki bal üreticilerine desteğini bu yıl da sürdürerek arıcılığın gelişmesine katkı sağladı.

Tarıma ve üreticilere yönelik desteklerini her zaman sürdüren Yunusemre Belediyesi, Belediye Başkanı Semih Balaban’ın öncülüğünde önemli bir çalışmaya daha imza attı. Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen Mesleki Eğitim Kursları kapsamında Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, hükümlüler tarafından üretilen 300 arı kovanı, gerekli şartları taşıyan ve talepte bulunan üreticilere ulaştırıldı. Kovan dağıtımı, Yağcılar Mahallesi’ndeki düğün salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda bal üreticisi katıldı.

Törende söz alan Belediye Başkanı Semih Balaban, konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki göstererek, Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduklarını söyledi. Balaban, "Cumhuriyet Halk Partisi, ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde muhaliflerle birlikte iktidara gelecek. Nasıl hizmet olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Bu konuda da kararımız kesindir. Bizler her zaman halkın yanında olacağız. Halkın emrinde olacağız. Hiçbir zaman güç zehirlenmesine uğramadık, uğramayacağız" dedi. 150 üreticiye 300 kovan dağıtıldı

Kırsal kalkınma projeleriyle üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini anlatan Başkan Semih Balaban, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Yunusemre Belediyesi olarak, kırsal kalkınmayı desteklemek ve arıcılığı teşvik etmek amacıyla üreticilerimize her zaman destek olmaya devam ediyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da üreticilerimize arı kovanı desteği sağlıyoruz. Belediyemiz ile Adalet Bakanlığı Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü arasında imzalanan ortak protokol çerçevesinde, hükümlüler tarafından üretilen 300 adet polen tuzaklı arı kovanını temin ettik. 2025 yılı için hayata geçirilen bu proje kapsamında, toplam 205 üretici başvuruda bulunmuş, belediyemiz tarım komisyonu tarafından belirlenen şartları taşıyan 150 üretici bu destekten faydalanmaya hak kazanmıştır. Hak sahiplerine 2’şer adet olmak üzere toplamda 300 adet arı kovanı dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bu destekle ilçemizde bal üretiminin artırılmasını, üreticilerimizin ekonomik olarak güçlendirilmesini ve kırsal kalkınmanın sürdürülebilir hale getirilmesini amaçlıyoruz. Destek alan tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum."

Arı kovanı desteğinden faydalanan üreticiler, Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür ederek, bu tür desteklerin arıcılık sektörünün gelişmesine büyük katkı sağladığını belirtti. Yunusemre Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik projelerini sürdürmeye devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

İlgili Haberler

Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı açıldı

17:59 - Ekonomi

Kuyumcu ve vatandaşlara ’sahte altın’ uyarısı

16:30 - Ekonomi

Antalya’da turistlerin pazar keyfini yağmur bile bozamadı

15:44 - Ekonomi

MASKİ kooperatifler ve ziraat odası ile bir araya geldi

14:23 - Ekonomi

Bahar yağmurları üreticiyi sevindirdi

14:04 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş