?>

İBB Meclisi’nde Gazze’nin kardeş şehir olması için önerge gündeme eklendi

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (İBB) MECLİSİ’NDE GAZZE’NİN KARDEŞ ŞEHİR OLMASI İÇİN ÖNERGE, MECLİSTEKİ BÜTÜN GRUPLARIN TEKLİFİ VE OY BİRLİĞİ İLE GÜNDEME EKLENDİ.

Siyaset - 2 saat önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde Gazze’nin kardeş şehir olması için önerge, meclisteki bütün grupların teklifi ve oy birliği ile gündeme eklendi.

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan’ın başkanlığında gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı 1. birleşimi, Fatih Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Gazze’nin kardeş şehir olması için önerge, meclisteki bütün grupların teklifi ve oy birliği ile gündeme eklendi. 4 grup başkan vekili adına ortak teklifi okuyan İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığında konu kardeş şehir ilişkisi. Bilindiği üzere İsrail tarafından 7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’ye acımasız şekilde saldırılar yapılmakta olup, hem de abluka altına alınmıştır. Tüm yaşananlar her geçen gün daha da şiddetini arttırarak, acımasız bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde devam etmektedir. Artık bu saldırılar adeta bir soykırıma doğru gitmektedir. Bizler de bugün buradan tüm yaşananlara karşı olarak geçmişten gelen bağlarımızı da düşündüğümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gazze arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulmasının eğitim, kültür, ekonomik, ticari ve insani yardım alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi ve dostluk bağlarının güçlenmesi açısından da yararlı olacağı düşünülmektedir. İstanbul ile Filistin’in Gazze şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalanması ve kardeş şehir ilişkisi kurulabilmesi için 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu 18. maddesinin G-Bendi, 5393 sayılı Belediye Kanunu 38. maddesinin G-Bendi ve 74. maddesi gereğince teklifimizin gündeme alınarak Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’na ortak olarak havale edilmesini arz ederiz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

MARMARİS’İN YÜREĞİ SIZLADI, İDDİALAR ÇOK SERT

2025-10-10 13:55 - Asayiş

Marmaris’te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

2025-10-07 14:05 - Gündem

MUĞLA VALİLİĞİ’NİN “YABAN DOMUZU İLE MÜCADELE PROJESİ” TEPKİLERE YOL AÇTI

2025-10-10 11:56 - Gündem

Yenidoğan bebeğini terasa bıraktı, ekipler cansız bedeniyle karşılaştı

2025-10-10 01:06 - Asayiş

Rehinelerin Serbest Bırakılması İçin 72 Saatlik Süre Başladı

2025-10-10 15:00 - Siyaset

İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'na Osman Özbek Seçildi

2025-10-11 15:10 - Marmaris

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Gazze’deki kardeşlerimize her türlü yardım Türkiye eliyle de yapılacaktır"

23:10 - Siyaset

Mısır’daki Barış Zirvesi sona erdi

22:45 - Siyaset

İletişim Başkanı Duran: "Cumhurbaşkanımız Erdoğan uluslararası arenadaki liderliğini bir kez daha gösterdi"

21:36 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Niyet Beyanı ile bölgede kalıcı barış için önemli bir adım atılmıştır"

21:10 - Siyaset

Türkiye, ABD, Mısır ve Katar Gazze için "Niyet Belgesi" imzaladı

20:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trafikte tartıştığı şahsı aracıyla ezdi

16:17 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

15:58 - Siyaset

Cinayet zanlısının kemik yaşı 19 çıktı, istenen hapis cezası müebbete yükseltildi

15:43 - Asayiş

Palandöken beyaz gelinliğini giydi

14:13 - Gündem

Sahnede kalp krizi geçiren sanatçı toprağa verildi

13:56 - İnsan