?>

İğne yapılarak öldüğü iddia edilen Baysal davasında adli tıp raporu bekleniyor

GAZİANTEP'TE 3 YIL ÖNCE GEÇİRDİĞİ TRAFİK KAZASININ ARDINDAN TEDAVİ GÖRDÜĞÜ ÖZEL BOSSAN HASTANESİ'NDE HAYATINI KAYBEDEN ABDURREZZAK BAYSAL'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN HASTANE ÇALIŞANLARININ YARGILANDIĞI DAVANIN 7'NCİ DURUŞMASI GÖRÜLDÜ.

Asayiş - 4 ay önce

Gaziantep’te 3 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü Özel Bossan Hastanesi’nde hayatını kaybeden Abdurrezzak Baysal’ın ölümüne ilişkin hastane çalışanlarının yargılandığı davanın 7’nci duruşması görüldü.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, maktulün ailesi, maktul avukatları ve sanıkların avukatı katıldı. Maktulün ailesi, suçluların en ağır cezayı almasını talep etti. Heyet duruşmayı erteledi

Mahkeme heyeti, olayda yapılan iğnenin tıbben gerekli bir işlem olup olmadığının ve uygulanmaması gerekip gerekmediğinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sorulmasına karar verdi. Heyet ayrıca, bu olayda hangi tıbbi işlemlerin yapılması gerektiği ile hastanenin doğru ve uygun müdahalede bulunup bulunmadığının da Adli Tıp tarafından değerlendirilmesini istedi. Söz konusu soruların yanıtlanması için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine hükmeden mahkeme, davayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Olay, Gaziantep’te bulunan Özel Bossan Hastanesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 3 yıl önce trafik kazası nedeniyle hastaneye kaldırılan Abdurrezzak Baysal, bilinci açık şekilde tedavi altına alındı. Sadece dizinden yaralanan ve ayağına platin takılan Baysal’ın genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yoğun bakım ünitesinde takip edilen hasta, yakınları tarafından düzenli olarak ziyaret ediliyordu. Ancak hasta, bir hemşire ile yaşadığı tartışmanın ardından kas gevşetici olduğu öne sürülen başka bir hastaya ait bir ilacın enjekte edilmesi sonucu hayatını kaybetti. Önceki duruşmalarda dinlenen tanıklar, Baysal’ın şırınga yapıldıktan sonra hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Balıkesir’de, "Selanik’ten Balıkesir’e Atatürk Ezgileri" konseri

2026-02-11 12:18 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

90’ların duygusal şarkıları yeni albümde hayat buldu

2026-02-13 12:49 - Magazin

Kütahya’da ’7’den 77’ye Türk Halk Müziği Korosu’ konseri

2026-02-13 10:25 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

Kırşehir Beyazay Şubesinden TBMM ziyareti

2026-02-11 13:01 - İnsan

MARMARİS'TE 30 DAKİKADA 32 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

2026-02-12 13:23 - Marmaris

İlgili Haberler

Siirt’te 2 yaşındaki çocuk birinci kattan düşerek yaralandı

22:33 - Asayiş

Sinop’ta kontrolden çıkan motosiklet devrildi: 1 yaralı

22:32 - Asayiş

Yalova’da vadiye düşen motosikletli kurtarıldı

22:14 - Asayiş

Üniversite öğrencisi yurdun 6’ncı katından düşerek hayatını kaybetti

22:10 - Asayiş

Ayvalık’ta metruk bina yangını

22:05 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem