?>

İhtiyaç sahibi vatandaşlar hayırseverlerin katkısıyla iftar yapıyor

ESKİŞEHİR'DE İHTİYAÇ SAHİBİ ONLARCA VATANDAŞ, HAYIRSEVERLER TARAFINDAN HER GÜN KAPILARINA KADAR GÖTÜRÜLEN YEMEKLER İLE İFTARINI YAPIYOR.

İnsan - 4 ay önce

Eskişehir’de ihtiyaç sahibi vatandaşlar, hayırseverler tarafından her gün kapılarına kadar götürülen yemekler ile iftarını yapıyor.

İlmek İlmek Bin Minik Yürek Yardımlaşma Grubu gönüllüleri, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan anlamlı bir çalışmaya imza atıyor. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar yalnız bırakılmıyor. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla hazırlanan yemekler, her gün kapı kapı dolaşılarak onlarca vatandaşa dağıtılıyor. "Bize desteklerini esirgemiyorlar"

Geçirdiği kaza sebebiyle ellerini kullanamayan ve yapılan iftar yemeği dağıtımını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Mehmet Biçer, "Plastik toplayarak geçimimi sağlıyorum. Yemek yapamıyorum ama Ayşegül abla bize her sene getiriyor, Ramazan’da yardımcı oluyor. Allah razı olsun. Ramazan’da hiç yorulmuyoruz yani. Annem yaşlı zaten, ona da ben bakıyorum. Bize desteklerini esirgemiyorlar" dedi. "Gönül istiyor ki, ihtiyacı olan insanlar her zaman görülsün ve o kapıları kilitli kalmasın"

Emekli öğretmen ve aynı zamanda hayırsever gönüllü olan Birtan Pekgüç ise, şunları söyledi:

"Yemeğini yapamayan, alıp evine getiremeyen, getirildiği zaman onu işte pişirip yemek haline getiremeyenlerin akşam yemeği olarak kapılarının çalınması, evlerine bir sıcak çorbanın gitmesi o karşıdaki kişinin verenin de alanın da mutluluğu oluyor. Böyle bir özel ayın içerisinde bunun çok daha anlamı var. Tabii gönül istiyor ki, ihtiyacı olan insanlar her zaman görülsün ve o kapıları kilitli kalmasın, pencereleri açık olsun, geleni gideni olsun, arayanı soranı olsun. Biz şu anda 3-4 grup olarak her gün yaklaşık 180 kişiye ulaşıyoruz. İlaç ihtiyacı varsa onları da tedarik etmeye çalışıyoruz. Çocukları varsa onların eğitimiyle ilgili olarak defter kitap karşılamaya çalışıyoruz. Bütün bunlar birbirimize olan destekle oluyor."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Marmaris’te “sosyete salı pazarı” kuruluyor

2026-03-10 13:36 - Marmaris

Marmaris Turizmi İçin Kritik Zirve

2026-03-11 09:11 - Turizm

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Aydın’dan, Amelebirliği’nin 103. yılında madencilere deprem teşekkürü

13:51 - İnsan

Sinop’ta yol ve Köy Yaşam Merkezi çalışmaları

13:45 - İnsan

Vali Küçük, yapımı süren kültür merkezinde incelemelerde bulundu

13:42 - İnsan

Hayır etkinliğinde çocuklara tarih kitabı dağıtıldı

13:12 - İnsan

İmza atamayanların son ustası: 16 mühür ustasından geriye tek o kaldı

12:45 - İnsan

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş