?>

İki kardeşten üzüm fidanında büyük başarı

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE İKİ GİRİŞİMCİ KARDEŞ TARAFINDAN KURULAN ÜZÜM VE MEYVE FİDANI ÜRETİM ALANI, KISA SÜREDE EGE BÖLGESİ’NİN ÖNEMLİ FİDAN TEDARİK NOKTALARINDAN BİRİ HALİNE GELDİ. GEÇEN YIL 140 BİN KÖK ÜRETİM YAPAN KARDEŞLER, BU YIL HEDEFLERİNİ 700 BİN KÖK ÜZÜM FİDANINA ÇIKARDI.

Ekonomi - 4 ay önce

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde iki girişimci kardeş tarafından kurulan üzüm ve meyve fidanı üretim alanı, kısa sürede Ege Bölgesi’nin önemli fidan tedarik noktalarından biri haline geldi. Geçen yıl 140 bin kök üretim yapan kardeşler, bu yıl hedeflerini 700 bin kök üzüm fidanına çıkardı.

Sarıgöl’de iki girişimci kardeşin kurduğu fidan üretim alanında 25 çeşit üzüm fidanı yetiştiriliyor. Geçen yıl 140 bin kök üretim yapan kardeşler, bu yıl 700 bin kök hedefiyle üretimi büyütürken yüzlerce kadına da istihdam sağlıyor.

Sarıgöl ilçesine bağlı Ahmetağa Mahallesi’nde girişimci kardeşler Ahmet ve Aytaç Ünlükoç tarafından kurulan üzüm ve meyve fidanı üretim alanında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Ege Bölgesi başta olmak üzere birçok il ve ilçeye gönderilen fidanlar, tüplü ve açık köklü olarak yetiştirilerek üreticilerle buluşturuluyor.

Ahmetağa Mahallesi’nde yaklaşık 30 dekarlık alanda gerçekleştirilen üretimin iki dönümlük bölümünde tüplü üzüm fidanları tül örtü altında korunarak yetiştiriliyor. Alanın geri kalan kısmında ise açık alanda üzüm ve çeşitli meyve fidanlarının üretimi yapılıyor.

Fidan üretiminde görev alan kardeşlerden Ahmet Ünlükoç ziraat mühendisi olarak üretim aşamasını yürütürken, Aytaç Ünlükoç ise fidanların satış ve pazarlama süreçleriyle ilgileniyor.

İki yıldır bu işi büyük bir heyecanla yaptıklarını belirten Aytaç Ünlükoç, "Kardeşimle birlikte bu işi severek yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 25 çeşit üzüm fidanından 140 bin kök üretim gerçekleştirdik. Bu yıl hedefimizi 700 bin köke çıkardık. Ege Bölgesi başta olmak üzere farklı bölgelere de fidan gönderiyoruz. Sadece üzüm değil, zeytin ve çeşitli meyve fidanları da yetiştiriyoruz." dedi.

Bu yıl üretimi büyüttüklerini ifade eden Ünlükoç, "İki dönümlük alanda tüplü olarak yaklaşık 250 bin adet üzüm fidanı yetiştiriyoruz. Tüplü üretim yapılan alan tül file ile korunuyor. Günlük ortalama 39 kadın işçi çalışıyor. Bir ay içerisinde toplamda yaklaşık 800 kadın işçi bu üretimde görev alarak tüplü fidanların hazırlanmasına katkı sağlıyor." diye konuştu.

Ahmetağa Mahallesi’nde gerçekleştirilen bu üretimin bölgeye ekonomik hareketlilik getirdiğini belirten mahalle sakinleri ise iki girişimci kardeşin hem üretime hem de istihdama önemli katkı sağladığını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zafer Uysal: "Hedefimize ulaşmak için tek yürek olacağız"

2026-03-10 16:15 - Spor

Marmaris’te Tıp Bayramı’na Özel Anlamlı Söyleşi

2026-03-14 17:28 - Gündem

Marmarisli Kadınlardan Eşitlik ve Özgürlük Vurgusu

2026-03-09 14:08 - Marmaris

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Denizli’de öğrencilerle buluştu

2026-03-11 11:07 - Magazin

“Cumhuriyetin Kadına Verdiği Yer” Marmaris’te yoğun ilgi gördü

2026-03-09 14:21 - Marmaris

GETOB Başkanı Aygün “Tedirginlik var ama büyük bir olumsuzluk yok”

2026-03-13 12:02 - Turizm

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Marmaris’te “sosyete salı pazarı” kuruluyor

2026-03-10 13:36 - Marmaris

İlgili Haberler

AJet’ten yurt dışı indirimli bilet kampanyası

17:07 - Ekonomi

Atakum Belediyesi Tarım Tesisi hizmete başladı

17:02 - Ekonomi

Bakan Bolat: "Önümüzdeki ay sonunda Uluslararası Şam Fuarı çok geniş katılımla yapılacak"

16:20 - Ekonomi

Özcan’dan Ulusder’e ziyaret

16:24 - Ekonomi

Ordulu arıcılardan ülke ekonomisine 7 milyar TL’lik katkı

16:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan