?>

İki mevsim tek karede

SPİL DAĞI'NA ÇIKAN YOL ÜZERİNDEKİ TURGUTALP MAHALLESİ'NDEN İTİBAREN ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, BAHARIN TÜM RENKLERİNİ AYNI KAREDE BULUŞTURDU. ERİK VE KİRAZ AĞAÇLARININ ARDINDAN AÇAN LALELERİN KARLA KAPLANMASI, BÖLGEYE GELEN ZİYARETÇİLERE EŞSİZ BİR GÖRSEL ŞÖLEN SUNDU.

Gündem - 4 hafta önce

Manisa’da baharın simgesi olan ve yılda sadece birkaç gün açan Manisa laleleri, uzun yıllar sonra yağan mayıs karının altında kaldı. Beyaz örtüyle buluşan kırmızı laleler, doğada nadir görülen bir manzara oluşturdu.

Spil Dağı Milli Parkı’nda yetişen ve baharın müjdecisi olarak bilinen Manisa laleleri, bu yıl beklenmedik bir doğa olayıyla karşılaştı. Nisan ayı sonunda çiçek açmaya başlayan ve yılda sadece bir kez, yaklaşık 10 gün canlı kalabilen endemik tür Tulipa Orphanidea, mayıs ayında yağan karın altında kaldı.

Manisa’daki bin 517 metre rakıma sahip Spil Dağı’nda uzun yıllar sonra görülen mayıs karı, doğayı beyaza bürürken, yeni açan lalelerin büyük bölümü kar örtüsü altında kaldı. Boyu daha uzun olan laleler ise karın üzerinde kırmızı renkleriyle eşsiz görüntüler oluşturdu. Erik, kiraz, lale ve kar aynı karede

Spil Dağı’na çıkan yol üzerindeki Turgutalp Mahallesi’nden itibaren etkili olan kar yağışı, baharın tüm renklerini aynı karede buluşturdu. Erik ve kiraz ağaçlarının ardından açan lalelerin karla kaplanması, bölgeye gelen ziyaretçilere eşsiz bir görsel şölen sundu. Hafta sonu boyunca Manisa ve İzmir’den çok sayıda doğasever bölgeye akın etti. "Lalelerin kar altında kalmasına alışkın değiliz"

Spil Dağı Milli Parkı Şefi Şeref Aydınyüz, mayıs ayında gerçekleşen kar yağışının nadir görüldüğünü belirterek, "En son bu şekilde bir kar yağışı yaklaşık 16 yıl önce yaşanmıştı. Kardelenlerin karda kalmasına alışkınız ancak Manisa lalelerinin kar altında kalması bizi de şaşırttı" dedi.

Aydınyüz, kar örtüsü arasından çıkan lalelerin her zaman görüntülenemeyeceğini vurgulayarak, bu anların fotoğraflandığını ifade etti. Koparmanın cezası 699 bin TL

Yetkililer, endemik tür olan Manisa lalelerinin koparılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Doğadan koparılan lalelerin biyolojik çeşitliliğe zarar verdiğini belirten ekipler, 2025 yılında 557 bin 212 TL olan cezanın 2026 yılı itibarıyla 699 bin 245 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Baharın simgesi lalelerin karla buluştuğu bu nadir doğa olayı, fotoğraf tutkunlarına unutulmaz kareler sundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

11 Mayıs’ta Notalar Umut Oluyor

2026-04-30 17:49 - Kültür Sanat

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü 'ye HAGB kararı

2026-04-30 14:59 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYESİNE YENİ ATAMA

2026-04-28 14:50 - Marmaris

Çorum FK, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına başladı

2026-04-28 19:55 - Spor

KEMERALTI MAHALLESİNDE HIDIRELLEZ COŞKUSU

2026-05-04 16:18 - Genel

Bursa’da depoya kurşun yağmuru: Avukat hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

2026-04-29 00:08 - Asayiş

Yıldırım’da Müminifest rüzgarı

2026-04-28 14:28 - Magazin

Osmangazi’de kadınlardan muhteşem ritim gösterisi

2026-04-28 10:10 - Magazin

Antakya’da eve giren yılanı itfaiye yakaladı

2026-05-02 01:07 - Gündem

İlgili Haberler

Hazar Gölü’nde dev temizlik 12 ton atık toplandı

22:19 - Gündem

Karabük’te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi

21:00 - Gündem

Tokat’ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü

20:11 - Gündem

Sivas’ta usulsüz ele geçirilen 4 keklik doğaya salındı

19:53 - Gündem

Yağmur sonrası gökkuşağı güzelliği

19:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem