?>

İkinci el telefon piyasası büyümeye devam ediyor

?kinci el telefon piyasasının oldukça hızlı ilerlediğini söyleyen eskişehir esnafı güven ışık, vatandaşların sıfır telefonu eskisi kadar tercih etmediğini dile getirdi.

Teknoloji - 1 yıl önce

İkinci el telefon piyasasının oldukça hızlı ilerlediğini söyleyen Eskişehir esnafı Güven Işık, vatandaşların sıfır telefonu eskisi kadar tercih etmediğini dile getirdi.

Güven Işık, ikinci el telefonların sıfır telefonlardan bin ile bin 500 lira daha ucuz olduğunu ve vatandaşların bütçesine de daha çok uyduğunu ifade etti. İkinci el telefon alırken de vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları söyledi. “İkinci el piyasasını büyüme hızı oldukça iyi ilerliyor”

Ortalama 20 bin liraya kadar olan cihazların daha çok sattığını söyleyen telefoncu esnafı Işık, “İkinci el piyasasının büyüme hızı oldukça iyi ilerliyor. Sıfır telefonlarda taksit seçeneği olmadığı için ikinci el daha çok tercih ediliyor. Ortalama 20 bine kadar olan cihazlar gayet hızlı satılıyor. En önemli trendler taksitle alınıp nakde döndürülen cihazlar oluyor. Bunlar bozdurma diye geçiyor. Sıfırından bin ile bin 500 lira daha ucuz oluyor. Onun haricinde de 5 aya kadar olan cihazlar ikinci el olarak geldiğinde çok durmuyor. En fazla bir hafta içinde satılıyor. Model olarak değil de bütçe olarak 10 bine kadar olan cihazlar daha hızlı satılıyor” dedi. “Cihazların faturası ve kutusu olmadan satın almayın”

Güven Işık ikinci el telefon alırken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle ifade etti:

“İkinci el cihaz alırken fatura ve kutusunun olmasına dikkat edilmeli. Biz de alırken fatura ve kutu olmadan almıyoruz. Bunların dışında sözleşme de yapıyoruz. Telefonu da biz kendimiz kontrol ediyoruz, ayrıca riskli bir durum varsa teknik servisimiz var oraya gönderiyoruz. Genel kontrolleri de yapıp öyle satıyoruz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

MARMARİS’TE TAVŞAN VE KEÇİLERİN İNGİLİZ ANNESİ

2024-07-22 11:56 - İnsan

Antalya’da sadece tekneyle gezilebilen mağara

2024-07-22 16:17 - Gezi

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Marmaris’te bu adayı görenler yeniden aşık oluyor

2024-07-23 11:28 - Marmaris

Çevreciler Bodrum Dereköy’de buluşuyor

2024-07-23 12:54 - ÇEVRE

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

Bodrum'da Eski Eş Cinayeti

2024-07-24 21:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Bodrum’a çocuk dostu projeler

13:25 - Teknoloji

Tam otonom su üstü deniz aracıyla 284 takım arasından Türkiye ikinciliği

10:10 - Teknoloji

Yapay zeka tehlikesi büyüyor: "Sahte içerikler kamuoyunun algısını çok hızlı bir şekilde şekillendirebiliyor"

09:52 - Teknoloji

Bakan Kacır: "Türkiye teknoloji girişimciliğinde Avrupa’nın parlayan yıldızı olarak tarif ediliyor"

19:58 - Teknoloji

Yapay zeka vizyonu iki prestijli ödülle taçlandı

11:30 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık