?>

Muğla İklim Günü'nde Geleceğini Planladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs Dünya İklim Günü'nde düzenlediği "Yerel Taraflar Konferansı" (Town Hall COP) ile iklim krizine karşı mücadele ve uyum stratejilerini belirledi.

Gündem - 6 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, iklim krizine karşı mücadele ve uyum stratejilerini belirlemek amacıyla 15 Mayıs Dünya İklim Günü’nde "Yerel Taraflar Konferansı" (Town Hall COP) düzenledi. Konferans, kentteki tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Muğla’nın geleceğini planlamak adına 15 Mayıs Dünya İklim Günü’nde gerçekleştirilen Yerel Taraflar Konferansına yerel yönetimler, kamu kurumları, üniversiteler, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 46 kurum ve kuruluştan 176 temsilci katılmıştı. Kentsel planlamadan tarıma, su yönetiminden sosyal adalete kadar 10 ana başlıkta yürütülen tartışmalarda, ulusal ve uluslararası iklim hedefleri çerçevesinde yerel strateji ve eylemler belirlendi. Konferansta ayrıca sürdürülebilir çözümler geliştirildi ve iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Toplantının sonunda "Muğla İklim Deklarasyonu" hazırlandı. Toplumsal farkındalığı artırmayı ve yerel iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan beyanname, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sanal İklim Merkezi’nde Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak yayımlandı. Yayımlanan Muğla İklim Deklarasyonu’na https://iklim.mugla.bel.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Başkan Aras, "Doğaya rağmen değil, doğayla birlikte bir gelecek kurmak zorundayız"

Yayımlanan Muğla İklim Beyannamesi hakkında açıklamalarda bulunan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "İklim krizi, artık geleceğin değil bugünün meselesidir. Muğla gibi doğal zenginlikleriyle öne çıkan bir şehirde, bu krize kayıtsız kalmak mümkün değildir. Bu nedenle yerel yönetim olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. İklimle uyumlu bir yaşamı mümkün kılmak için bilimle, toplumla, sivil örgütlerle birlikte hareket ediyoruz. 15 Mayıs Dünya İklim Günü’nde gerçekleştirdiğimiz Yerel Taraflar Konferansı, sadece bir buluşma değil; ortak akılla geleceğimizi şekillendirme iradesinin somut bir göstergesidir. Hazırladığımız Muğla İklim Beyannamesi, bu sürecin en değerli çıktılarından biridir. Bizler, doğaya rağmen değil, doğayla birlikte bir gelecek kurmak zorundayız. Bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, katkı sunan her bir katılımcıya teşekkür ediyorum. İklim dostu, dirençli ve adil bir Muğla için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

2025-05-31 12:29 - Ulaşım

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Boşandığı eşini bıçaklayan şahıs tutuklandı

2025-05-29 18:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Akbank’ın girişimleriyle binlerce gönüllü sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk alıyor

10:30 - Gündem

Açık hava çöplüğü: Güveç bile var

10:28 - Gündem

Bestler Dereler bölgesine 30 yıl sonra ilk kez yollar açılıyor

10:25 - Gündem

Amasya’da riskli kaya parçaları sökülerek yola düşürüldü, hummalı çalışma dronla görüntülendi

10:16 - Gündem

Yaklaştıkça uzaklaşan köy

10:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Başakşehir’e konuk olacak

10:32 - Spor

Konyaspor ile Çaykur Rizespor 33. randevuda

10:24 - Spor

Yaklaştıkça uzaklaşan köy

10:20 - Gündem

"Emlak vergisine beklenen üst sınır geldi"

10:15 - Ekonomi

Muğla’da Engelsiz Yaşam Platformu toplantısı

15:41 - İnsan